Техническа неизправност най-вероятно е довела до взрива, избухнал вчера по

...
Техническа неизправност най-вероятно е довела до взрива, избухнал вчера по
Коментари Харесай

Техническа неизправност е причинила взрива на литовския газопровод


Техническа нередовност най-вероятно е довела до гърмежа, избухнал през вчерашния ден по трасето на в Северна Литва. това оповестява операторът на литовската, представен от ДПА.

„ Първоначалният оглед демонстрира, че е допустимо да става дума за недостатък в “, съобщи пред организация БНС Нямунас Бикнюс, общоприет шеф на компанията „ Амбър Грид “ (Amber Grid).

Припомняме, че през вчерашния ден вследствие на детонацията по газопровода, който обезпечава главната газова връзка сред Литва и прилежаща Латвия,.

По данни на литовски медии няма потърпевши при случая, който стана в региона на град Пасвалис, само че от съображения за сигурност жителите на близко село бяха за няколко часа.

Качени в обществените мрежи фотоси и видеокадри демонстрираха големи пламъци, които се издига на към 50 метра височина и се вижда от няколко километра, заяви литовското радио.

По данни на „ Амбър Грид “ подаването на газ по е било прекратено, заради което краткотрайно е бил спрян и преносът на синьо гориво за Латвия.

Бикнюс уточни, че газопроводът е издигнат преди повече от 40 години, само че през годините непрекъснато е бил поддържан.

По първични данни става дума за „ “, само че по-точни изводи ще могат да бъдат направени едвам след подробно разследванеhttps, сподели той.

Вчера Бикнюс съобщи, че ремонтът за отстраняването на ще стартира в събота и се чака да продължи няколко дни. Той добави, че газовите доставки за времето, до момента в който трае ремонтът, ще бъдат подсигурени.

Няма заплаха да се разпространят към жилищни региони, сподели пред литовското радио кметът на Пасвалис.

Жителите на близките села са помолени да затворят прозорците си и да си останат вкъщи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР