Техеран. Иран показа нова крилата ракета с обхват от 1300

...
Техеран. Иран показа нова крилата ракета с обхват от 1300
Коментари Харесай

Independent: Иран показа нова крилата ракета с обсег от 800 мили, за да отбележи 40-годишнината на революцията

Техеран. Иран сподели нова крилата ракета с обсег от 1300 км., заяви държавната телевизия, до момента в който страната от Близкия изток показва своите достижения по време на честванията по случай 40-та годишнина от ислямската гражданска война от 1979 година, написа в. Independent .
„ С обсег от над 1300 км... тази крилата ракета се нуждае от доста малко време с цел да бъде в подготвеност и може да лети на ниска надморска височина “, съобщи иранският министър на защитата Амир Хатами в изказванията на държавната телевизия по време на церемонията по откриването.
Хатами съобщи, че новата ракета „ земя-земя “, наречена „ Ховейзех “, е от фамилията на крилатите ракети „ Сумар “, които бяха показани през 2015 година
Западните специалисти настояват, че Иран постоянно преувеличава опциите на оръжията си, все пак има опасения за балистичните ракети с огромен обхват на деяние.
Вашингтон предизвести Техеран този месец против предприемането на три планувани ракети, които съгласно него ще нарушат резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, тъй като употребяват технология за балистични ракети.
Съединени американски щати са загрижени, че балистичната технология на далечни дистанции, употребена за изкарване на спътници в орбита, също може да се употребява за изстрелване на бойни глави.

Превод и редакция : Калоян Пенков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР