ТЕГУСИГАЛПА, Хондурас (АП) — Години наред Хуан Карлос Бониля, по-известен

...
ТЕГУСИГАЛПА, Хондурас (АП) — Години наред Хуан Карлос Бониля, по-известен
Коментари Харесай

Бивш шеф на полицията в Хондурас се призна за виновен в трафик на наркотици; помрачава перспективите за бившия президент

ТЕГУСИГАЛПА, Хондурас (АП) — Години наред Хуан Карлос Бониля, по-известен като „ Ел Тигре “, беше всяваща боязън фигура в Хондурас. Неговите корени бяха в армията и той придвижи това държание в Националната полиция, която в последна сметка оглави.

Но мандатът на Бонила беше малтретиран от изказвания за нарушавания на човешките права, в това число ръководство на ескадрони на гибелта и наемен палач за наркотрафиканти. Във вторник, близо две години откакто беше екстрадиран в Съединените щати, той се призна за отговорен в трафик на опиати във федерален съд в Ню Йорк.

Като се призна за отговорен по едно обвиняване за трафик на опиати, Бонила избегна правосъден развой планувано да стартира в понеделник и евентуално доста по-дълго изречение. Неговата молба също трагично помрачи пейзажа за някогашния президент Хуан Орландо Ернандес, който беше негов съответник.

Съединени американски щати Окръжният арбитър Кевин Кастел удостовери в сряда, че процесът против Ернандес ще стартира в понеделник.

Другият съобвиняем М...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР