Теглото на рибите намалява заради глобалното затопляне, съобщи MSN, позовавайки

...
Теглото на рибите намалява заради глобалното затопляне, съобщи MSN, позовавайки
Коментари Харесай

Глобалното затопляне води до смаляване на рибите

Теглото на рибите понижава поради световното стопляне, заяви MSN, базирайки се на японски учени.

Изследователи откриха, че по-топлата вода води до понижаване на размера на планктона - микроскопичните организми, с които се хранят рибите, което лишава морските жители от хранителни субстанции, написа dariknews.bg.

Експерти от Токийския университет са анализирали самостоятелното тегло и общата биомаса на 13 разнообразни типа риби - в това число скумрия и сардина, в интервала 1978-2018 година, както и данните за температурата на морската вода от 1982 до 2014 година Анализът разкри, че световното стопляне е довело до по-голяма конкуренция за храна и е асъдействало за смаляването на рибите.

" С по-високите температури горният пласт на океана става по-разслоен, а предходни проучвания демонстрираха, че по-големият планктон се заменя с по-дребен и по-малко хранителни пихтиести типове, като да вземем за пример медузи ", изяснява професор Шин-ичи Ито. " Климатичните промени могат да трансформират времето и продължителността на цъфтежа на фитопланктона - избухлив напредък на микроскопични водорасли на повърхността на океана, който към този момент може да не съответствува с основни интервали от виталния цикъл на рибите. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР