“Тефтерчето ми с близки хора рязко намаля, с разочарование споделя

...
“Тефтерчето ми с близки хора рязко намаля, с разочарование споделя
Коментари Харесай

Не на игра: Разказът на Ивайло Иванов - Играта, за това да преживееш COVID

“Тефтерчето ми с близки хора внезапно понижа ”, с отчаяние споделя Ивайло Иванов, който множеството от нас познават с артистичния му псевдоним Играта, във Facebook пост, с който споделя за двумесечния си конфликт с рисковия вирус.
Преди два месеца известният реализатор се връща от отмора в южната ни съседка и бързо по-късно стартира да усеща признаци на отмалялост и изнемощялост. Въпреки че първоначално не желае да одобри, че може би се е заразил с ковид, след няколко дни на игра на котка и мишка със признаците, въпреки всичко стартират да се появяват и по-явните признаци за заболяването. Рапърът и приятелката му си вършат тест скоро по-късно, когато виждат и най-явния признак - загуба на усет и подушване, който на всички места се показва за най-очевидния симптом за заразяване.
Тестът излиза позитивен. “Резултатът трябваше да е подготвен след 36 часа, само че след 24 часа нашият резултат беше излязъл - и двата теста бяха позитивни. Стараех се да не го демонстрирам, само че вътрешно бях доста обезпокоен ”, споделя Играта. Той споделя, че не е от хората, които не имат вяра в заболяването, и е взел всички вероятни ограничения, с цел да се защищити от заразяване. Въпреки това COVID-19 не подминава него и приятелката му и по този начин стартира тяхната история.
Веднага откакто научават, че тествете са позитивни, се обаждат на персоналния доктор. От там изписват антибиотик, витамин С и лекарство, съдържащо ибупрофен, което да оказва помощ при потребност против нарасналата температура.

 Рапърът Играта снима видео на фона на пресъхналия язовир Студена (ВИДЕО) Рапърът Играта снима видео на фона на пресъхналия язовир " Студена " (ВИДЕО)
Рапърът Ивайло Иванов Играта изненада всички свои фенове с нова ария. Парчето се споделя " Не падай ", а създател на текста е самият Ивай...
Лечението се организира вкъщи, а както постоянно в последно време се случва, персоналният доктор преглежда единствено по телефона. Така се оказва, че Ивайло има по-тежки признаци от приятелката си и бързо се утежнява.
Викат “Бърза помощ ” един път, само че отзовалият се екип отхвърля да предприеме спомагателни ограничения. Изглеждат здрави.
“Добре е. Да слиза. Другия болен да забележим! " - това бяха думите на здравното лице. Аз събрах сили и се завлякох до колата за спешна помощ, в която, несъмнено, ми мериха кръвното и тъкмо след минута ми споделиха да излизам от там и щом не желаеме болница, да се разписваме на едни хвърчащи листове и да се прибираме у дома, тъй като сме млади и ще ни мине ”, споделя Играта в своя пост.
За страдание обаче, макар че е млад и макар че няма съпътстващи болести, рапърът се утежнява от ден на ден. Така, с помощта на настойчивостта на неговата другарка, те още веднъж звънят в “Бърза помощ ”. Този път екипът вижда какво е в действителност положението на рапъра и го откарват в коронавирус отделението на Инфекциозна болница, където той би трябвало да бъде признат на лекуване.
“Трудно беше да открия другар, който в съботния ден да е свободен, а също по този начин и да не изпитва боязън да вземе багаж от у дома и да ми го донесе. Моята другарка звънна на най-малко 10 индивида, които бяха отвън града, имаха работа или непосредствено отхвърлиха, тъй като имали семейство, а ние сме заразни. Разбирам страха на всеки, само че тук може да схванеш кой ти е другар и кой прочут ”, споделя Играта.
 Не бъди кукла на конци! Не бъди кукла на конци!
  Новото видео на акцията “Намери различен метод ” кара младите да се замислят какъв брой е значимо да бъдеш търпелив  ...
Рапърът разказва и престоя в самата болница, където всичко се случва постепенно, трудно и животът е спрял някъде 60 години обратно във времето.
“Не можех да си намеря място на пружинестото легло, увит с одеяло на към 60 години. Лампата на вратата ни мигаше като от филм на ужасите. Линейки хвърчаха под прозореца. Сестрите крещяха по коридора. Вратата се отваряше от всяко течение… А ти се лекувай и резервира успокоение ”, продължава описа си за изискванията той.
Дългият пост на Играта продължава да разказва неуредицата в българските лечебни заведения, само че също по този начин разказва и изтощението на лекари и медицински личен състав. Описва компликациите, пред които всеки един от нас може да се изправи във всеки един миг.
Накрая разказът му приключва положително с признателност към същинските другари, към хората, които са подготвени да подадат ръка в сложен миг.
А ние можем да се пазим и да се надяваме, че в най-лошия случай ще се озовем на домашно лекуване у дома с доста витамини и нещо уместно срещу температура, тъй като алтернативата, която Играта разказва, по никакъв начин не е розова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР