Течовете по тръбопроводите на Северен поток в близост до датски

...
Течовете по тръбопроводите на Северен поток в близост до датски
Коментари Харесай

Дания: Умишлени действия са причина за течовете от „Северен поток“

Течовете по тръбопроводите на " Северен поток " наоколо до датски остров в Балтийско море се дължат на бойкот , съобщи датският министър-председател Мете Фредериксен.

" Заключението на управляващите е, че това са умишлени дейности. Не става дума за случай ", съобщи тя на конференция.

Копенхаген чака течовете по тръбопроводите, които не са в употреба, само че са цялостни с газ, да продължат " най-малко седмица " - до момента в който се изчерпи метанът, изтичащ от подводните тръби, съобщи министърът на енергетиката и климата Дан Йоргенсен.

" Все още не разполагаме с информация за виновните лица ", добави Фредериксен.

Газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " бяха в центъра на геополитическото напрежение през последните месеци, защото Русия понижи доставките на газ за Европа като хипотетично ответно деяние против западните наказания след нахлуването си в Украйна.

Макар че газопроводите - ръководени от консорциум, чийто мажоритарен притежател е съветският газов колос " Газпром " - сега не работят, и двата към момента съдържат газ .

Единият от течовете по " Северен поток 1 " е станал в икономическата зона на Дания, а другият - в икономическата зона на Швеция, до момента в който течът по " Северен поток 2 " е бил в икономическата зона на Дания.

Вчера за първи път бе обявено за теч от " Северен поток 2 ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР