Театър Възраждане“ излиза днес от 19.00 часа на Голяма сцена

...
Театър Възраждане“ излиза днес от 19.00 часа на Голяма сцена
Коментари Харесай

Театралният фестивал „Тара-ра-бумбия“ днес представя „Великденско вино“ и „Щастливият Бекет“

Театър „ Възраждане “ излиза през днешния ден от 19.00 часа на Голяма сцена на държавна такса „ Никола Вапцаров “ с постановката „ Великденско вино “. В рамките на фестивала „ Тара-ра-бумбия “ от 21.30 часа в Младежки дом ще бъде показан един различен сценичен театър, въодушевен от пиесата „ О, щастливи дни “ на Самюел Бекет – „ Щастливият Бекет “.

 %d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be_%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%be_0 Пиесата, на Константин Илиев и режисьора Весела Василева „ Великденско вино “, е с няколко номинации АСКЕЕР 2017 и Голямата премия за повсеместен принос към театралното изкуство „ АСКЕЕР 2017 “.

Както в престъпния разказ (по Цв. Тодоров) пред очите на публиката ще се разпрострат по едно и също време две истории: едната приключена – тази на закононарушението, и едната незавършена – тази на разкриването на закононарушението. Само че в този момент нарушителят и проверяващият са едно и също лице. Кои са героите и къде е истината, феновете ще могат да схвана от 19.00 часа.

Режисьорът Марий Росен играе на сцената дружно с Ана Вълчанова, Петя Боюкова, Константин Тимошенко в „ Щастливият Бекет “ от 21.30 часа в Младежки дом. Макар да е въодушевено от пиесата на Самюъл Бекет “О, щастливи дни! ”, в представлението се употребяват единствено няколко цитата от нея. Основната част от текста ще бъде написан от феновете.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР