Театър на сетивата София кани всички любопитни да съпреживеят новия

...
Театър на сетивата София кани всички любопитни да съпреживеят новия
Коментари Харесай

Театър на сетивата кани на нов спектакъл

" Театър на сетивата София " кани всички любопитни да съпреживеят новия театър на трупата " НЕОнавтика ". Премиерата на представлението ще се състои на 29 януари, от 18 до 20,30 ч., в емблематичната постройка на Химическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски " (бул. " Джеймс Баучър " 1). Тези, които не съумеят да се снабдят с билети за събота, имат опция да гледат представлението по същото време в неделя, 30 януари, както и в събота, 19 февруари, или в неделя, 20 февруари. Местата са лимитирани.

Там, където физиката се среща с метафизиката, а химията с алхимията, поражда едно поле на НЕОбикновени благоприятни условия и НЕОбясними синхроничности, което следва да бъде изследвано дружно с публиката. С тази задача се заемат НЕОнавтите - интердисциплинарни откриватели, учещи измерението на НЕОпределеното и НЕОбяснимото.

Съществува ли връзка сред математиката и поезията? Има ли в действителност отдалеченост сред тях? Дали музиката и съществуванието са изцяло еквивалентни? Какво съставляват в самата си същина страстите? И по какъв начин в един свят, изтъкан от граници и форми, може да бъде осъзнато и възприето безформеното и безграничното? Тези и още доста въпроси са предмет на НЕОнавтиката, по едно и също време просвета и изкуство, преодоляваща рестриктивните мерки на двете и ориентирана ОТВЪД всичко представимо досега.

Интерактивният мултижанров театър е основан по методите на театъра на сетивния лабиринт. Включва серия от сетивни пърформанси, въодушевени от емблематичната постройка на Факултета по химия и фармация към Софийския университет и създадени в съдействието с учени и студенти.

Интердисциплинарният план дава опция за продан на познания и практики сред сферите на изкуството и науката за основаване на автентичен креативен артикул - осезателен театър от нов тип.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР