Театър Фокс в Атланта посрещна десетки музикални изпълнители и хиляди

...
Театър Фокс в Атланта посрещна десетки музикални изпълнители и хиляди
Коментари Харесай

Белият дом отбеляза 100-годишнината на Джими Картър

Театър " Фокс " в Атланта посрещна десетки музикални реализатори и хиляди посетители на концерт, отдаден на 100-годишния празник на някогашния губернатор на Джорджия и президент на Съединените щати - Джими Картър.
Прочетете още
" Това е метод да бъдем дружно, което е значимо за него ", сподели Джейсън Картър - ръководител на борда на " Картър център ". Той има вяра, че концертът, в който вземат участие реализатори, подкрепяли дядо му през 70-те години, събира хора с разнообразни политически убеждения и уважава пристрастеността му към музиката. " На това събитие са обединени хора от разнообразни места, просвета и раса. Присъстват както демократи, по този начин и републиканци ", добави още той.

Една липса обаче беше ясно забележима, а точно на самия Джими Картър. Той остава под здравна грижа в дома си, в градче на 240 километра на юг от Атланта. " Това е малко градче с население от 600 души, намиращо се по средата на нищото. В предишното Джими Картър е работил в сходни дребни села в Африка, заради което се усеща обвързван с тях. Мисля, че да бъде вкъщи си е най-хубавият метод да означи този незабравим ден ", описа Джейсън Картър.

Джими Картър отпразнува паметния си рожден ден безшумно в дома си в Джорджия. Той е роден на 1 октомври 1924 година и е първият президент на Съединените щати роден в болница, във време когато ражданията вкъщи са известни. " Единствената причина, заради която се е родил в болница, е, че майка му е била на работа там в този ден ", описа Джил Стъки. Тя е другарка на фамилията на някогашния президент и също по този начин е шеф на Националния исторически парк " Джими Картър ". В него се намира фамилната плантация, която е още от времето на Голямата меланхолия, остарялата гимназия в Плейнс, където Картър е учил, и железопътната гара, която преобразува в централа на акцията си през 1976 година.

" Разбира се, доста от посетителите се насочват напряко към сладоледа с фъстъчено масло ", сподели още Джил. И добави, че градът отдава респект на своя прочут комшия всеки ден, само че тази историческа дата се отбелязва посредством службата на хората в потребност. " В негова чест предоставихме поданство на нови 100 души ", показа още тя за VOA.

Юбилеят на Картър е мотив за смесени усеща в град Плейнс. Това е първият рожден ден, който той отпразнува без брачната половинка си Розалин, която умря предишния ноември. " Да останеш без половинката си след 77 години брак е доста мъчително ", показа още Стъки.

От фермер, отглеждащ фъстъци, до американски президент: Джими Картър на 100 година

Тържеството за рождения ден, което стартира през септември в спектакъл " Фокс " и приключи в Плейнс на 1 октомври, събра цялото семейство на Картър, в това число и правнука му Чарли. Той показа пред VOA, че в никакъв случай преди не е бил на по-голямо празненство за рожден ден и изрази вяра това да се повтори когато прародител му навърши 101 години.

Джими Картър държи върха за най-дълга кариера след края на мандата си. След като напусна Белия дом през 1981 година, той и брачната половинка му основават световната неправителствена организация " Картър център ", основана в Атланта. Тя се бори с постоянно подценявани тропически заболявания, предизвиква мирното разрешаване на спорове и следи изборите по света. През 2002 година, тази самодейност донесе на някогашния президент Картър Нобелова премия за мир.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР