Те твърдят, че OpenAI е нарушил авторските им права, обучавайки

...
Те твърдят, че OpenAI е нарушил авторските им права, обучавайки
Коментари Харесай

Писатели съдят OpenAI, собственик на ChatGPT, за „системни мащабни кражби”

Те настояват, че OpenAI е нарушил авторските им права, обучавайки системата ChatGPT посредством разбор на творбите им. Искът показва, че OpenAI са употребявали без позволение тяхната литература, „ с цел да създадат ChatGPT по-умен ”.

Делото е заведено във федералния съд в Манхатън, Ню Йорк, от Гилдията на създателите, която съставлява посочените създатели. През юли сходен иск заведе комедийната писателка Сара Силвърман. Тогава и други одобрени създатели като Маргарет Атууд и Филип Пулман подписаха отворено писмо, призоваващо фирмите за изкуствен интелект (ИИ) да ги компенсират за потреблението на техния труд.

Последното към този момент дело акцентира и по-сериозна угриженост в медийната промишленост - че този тип технология " измества наличието, основано от хора ".

OpenAI съобщи, че зачита правата на създателите и има вяра, че " те би трябвало да се възползват от ИИ технологията ". Същевременно, представител на OpenAI сподели: „ Ние водим продуктивни диалози с доста основатели на наличие по света, в това число Гилдията на създателите и работим взаимно, с цел да разберем и обсъдим...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР