Те ще бъдат идеален вариант за разнообразяване на вашата закуска,

...
Те ще бъдат идеален вариант за разнообразяване на вашата закуска,
Коментари Харесай

Направете тези мързеливи хачапури на тиган – чудно вкусни и стават само за 10 минути

Те ще бъдат съвършен вид за нашарване на вашата закуска, а и към главното похапване или разядката

Домашната храна, като предписание, постоянно е по-желана от купената от магазина или даже тази, която се сервира в заведенията за хранене. Такава храна излъчва топлота, грижа и комфорт.

Но актуалният темп на живот не постоянно ни разрешава да прекарваме часове в кухнята. Имаме толкоз доста работа, че храната постоянно остава на назад във времето, тъй че ядем каквото можем.

Ако това постоянно ви се случва и в това време желаете да включите домашно приготвени ястия в диетата си, разгледайте по-отблизо рецептата за мързеливи хачапури в тиган, която от jenata.blitz.bg в този момент ще представим. 

За начало ще стартираме с това какво е това знамение, наречено хачапури. Това е грузинско национално тестено ядене, напомнящо пита със сирене. Приготвя се затворено или полуотворено… общо взето като нашите пърленки.

Приготвянето на това ядене ще отнеме не повече от 10 минути, само че вие и вашето семейство ще си оближете пръстите щом го вкусите. 

Знайте, че мързеливите хачапури ще бъдат съвършен вид за нашарване на вашата закуска. А бонус е, че хачапурите могат да се ядат независимо, а и като допълнение към главното ястие или пък към разядката.

Необходими артикули:

Твърдо сирене - 200 г;
Заквасена сметана - 200 g;
Яйца – 2 бр.;
Брашно - 4-5 супени лъжици;
Зелен лук - 2 бр.;
Сода - 0,5 ч.л.;
Сол на вкус;
Растително масло - за пържене.

Начин на подготвяне:

Вземете твърдото сирене и го настържете; Измийте добре зеления лук и нарежете на ситно; Поставете настърганото сирене в купа и счупете две яйца в него. Добавете заквасена сметана и зелен лук към сместа. Объркайте всички добре;

Добавете сода за самун и сол в същата купа. Смесете всичко още веднъж. Постепенно прибавете брашно, омесвайки тестото;

Загрейте масло (може и олио и зехтин, само че с масло е най-вкусно) в тиган и поставете тестото върху него. Внимателно го изравнете;

Печете мързеливите хачапури на междинен огън за 4-5 минути от едната страна и още 2 минути от другата.

Свалете питката от котлона и сервирайте. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР