Те са вкусни и здравословни, а също така ви помагат

...
Те са вкусни и здравословни, а също така ви помагат
Коментари Харесай

6 причини да ядете по-често яйца

Те са вкусни и здравословни, а също по този начин ви оказват помощ да отслабнете и да подобрите зрението си.

И освен това...

1. Яйцата са извънредно хранителни

Този артикул съдържа голямо количество хранителни субстанции вещества: витамини, минерали, висококачествени протеини и здравословни мазнини. Така че в едно яйце можете да намерите витамини А, В2, В5, В12 и селен. Калций, желязо, калий, цинк, манган, витамин Е, фолат и доста други нужни субстанции също са задоволителни в тях.

2. Яйцата усъвършенстват холестеролния профил

Те се смятат за храна с висок холестерол: едно яйце съдържа 212 мг от това вещество, което е много доста. Странно обаче е, че яденето на продукта не води до повишение равнищата на холестерола в кръвта.
 Вижте какво се случва с тялото ни, в случай че ядем по три яйца всеки ден Вижте какво се случва с тялото ни, в случай че ядем по три яйца всеки ден
Знаете ли какво се случва с тялото ни, в случай че ядем три яйца всеки ден? Сега ще научите! Здравни организации по целия свят преди години за...

Яйцата са с високо наличие на антиоксиданти, което прави холестерола много елементарен за разграждане от черния дроб. И също по този начин съгласно последните проучвания яйцата покачват равнището на така наречен добър холестерол, предизвикват обработката на „ неприятния “ холестерол и обратно на общоприетото разбиране не вредят на сърцето.

3. Яйцата доставят холин на тялото

Холинът е жизненоважно хранително вещество, участващо в доста процеси в организма. Той е нужен за синтеза на ацетилхолин, който е обвързван с паметта и функционалностите на образование и играе значима роля в доста други значими процеси. Холинът също е един от съставените елементи за създаване на клетъчни мембрани и неговата липса води към болести на черния дроб и сърцето, както и неврологични нарушавания.

4. Яйцата съдържат висококачествени протеини

Има към 21 аминокиселини, които тялото ни употребява за синтезиране на протеини. Девет от тях не могат да бъдат създадени от него и би трябвало да се набират с храната - те са известни като незаменими аминокиселини. Яйцата имат съвършен аминокиселинен профил и съдържат висококачествени протеини. Всъщност те са едни от най-хубавите източници на протеини в човешката диета.
 Диета с яйца – подобаваща ли е за вас Диета с яйца – подобаваща ли е за вас
Консумацията на яйца способства за загубата на непотребни килограми. Във Англия диетата с яйца набира все по-голяма известност, п...

5. Яйцата са потребни за зрението

Лутеинът и зеаксантинът са антиоксиданти, които са склонни да се натрупват в ретината и са отбрана очите от нездравословната слънчева светлина. Те също доста понижават риска от катаракта и макулна недъгавост.

6. Яйцата ви оказват помощ да отслабнете

Употребата на продукта може да докара до загуба на тегло. И по този начин... в едно проучване 30 дами с наднормено тегло били разграничени на две групи, на първата от които били дадени яйца за закуска, а на втората - франзели. И двете менюта съдържали еднообразно количество калории. Оказало се, че дамите от първата група са по-бързи в засищането. В съпоставяне с тези, които били хранени с франзели, те изгубили 65% повече телесно тегло и 16% повече мазнини.

Разбира се, могат да се изброят още доста аргументи, които да ви накарат да посягате по-често към яйцата. Включвайте ги постоянно в ежедневната си диета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР