Те са създали Асоциация Пациенти на естетичната медицинаАсоциацията Пациенти на

...
Те са създали Асоциация Пациенти на естетичната медицинаАсоциацията Пациенти на
Коментари Харесай

Истории на жени, пострадали от естетичната хирургия

Те са основали Асоциация " Пациенти на естетичната медицина "

Асоциацията " Пациенти на естетичната медицина " показват истории на дами, потърпевши при естетична хирургия.

Нели Георгиева е една от тях. Започва да прави интервенции по тялото си от осемнайсетгодишна.

„ Сложих си гръдни импланти през 2012г., които през 2019г. бяха изтеглени от пазара поради потвърдена канцерогентност. Те предизвикват необичаен тип лимфом, който е обвързван само и единствено с тях. Единият беше спукан в гаранционен период и трябваше да ги махна. Здравето ми беше доста влошено. Вече минаха 2 години и половина, откогато ги махнах, и то се възвърне на 90% ”, описа в ефира на Георгиева, зам.- ръководител Асоциация Пациенти на естетичната медицина.

Естетичната медицина и пластичната хирургия са съвременни. И лекари и пациенти не помнят, че става въпрос за медицина и много съществени интервенции, които носят своите опасности. Затова пациентите би трябвало да са изцяло осведомени, разяснява Симона Александрова, ръководител на Асоциация Пациенти на естетичната медицина.

„ Това е и главната цел на асоциацията - да обърнем внимание на пациентите, че има рискове- краткосрочни и дълготрайни, с които те би трябвало да са осведомени ”, разяснява Симона Александрова.

Най-честите недоволства са, че дамите не са знаели за гаранционния период на имплантите и, че след десетата година се предлага засилено следене и възможна замяна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР