Те рисуват война, сънуват война и играят на война, защото

...
Те рисуват война, сънуват война и играят на война, защото
Коментари Харесай

„Тяхното детство е война” в „Темата на NOVA“

Те рисуват война, сънуват война и играят на война, тъй като тяхното детство е война. Какъв е животът на украинските деца година и половина след началото на съветската инвазия? В „ Темата на NOVA ” тази събота феновете ще видят разтърсващи разкази за смелостта да оцеляваш всеки ден. Международният редактор Яна Николова и операторът Росен Илиев ще заведат феновете в едни от най-пострадалите украински региони, с цел да покажат скритото лице на войната и да опишат историите на децата, които живеят там с техните фамилии.

От детските градини и учебните заведения до разрушените им домове - стотици хиляди деца на войната към този момент година и половина живеят сред сирените за паника и игрите в бомбоубежищата. Някои от тях не познават различен живот, тъй като не помнят какво е било преди. Ден след ден, те не престават да се борят със загубата на домовете и на околните си хора. Но не стопират също да играят, да учат, да мечтаят.

„ Ежедневието на всеки човек в Украйна е обвързано с войната. Това важи и за децата. Те не спят нощем, тъй като постоянно им се постанова да се крият в бомбоубежищата. Някои от тях са изгубили домовете си, други техни близки ”, споделя Яна Николова

Гледайте кино лентата „ Тяхното детство е война ”, осъществен с поддръжката на УНИЦЕФ България – в „ Темата на NOVA ”, тази събота, след новините в 19:00 ч. Специално разширено издание с неизлъчвани фрагменти и изявленията от рисковите зони ще бъде излъчено и по NOVA NEWS. 

Не пропускайте „ Тяхното детство е война ” - на 29 юли, незабавно след Новините на NOVA в 19:00 часа. През август феновете ще могат да си напомнят определени издания на „ Темата на NOVA ” - всяка събота и неделя след централните вести. През септември форматът се завръща с нови вълнуващи истории, извънредни следствия и задълбочени разбори и документални разкази. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР