Те може да не са толкова обичливи като кучетата или

...
Те може да не са толкова обичливи като кучетата или
Коментари Харесай

Лакомства за костенурки

Те може да не са толкоз обичливи като кучетата или толкоз очарователни като котките, само че костенурките имат най-малко едно голямо преимущество пред тези други домашни любимци: Те няма да молят за храна всякога, когато седнете да ядете.

И въпреки всичко, желанието да споделите вечерята си с домашна си любим постоянно се появява у нас. Преди да отчупите парче от каквото и да ядете и да го хвърлите, би трябвало да извършите изследване, с цел да сте сигурни, че е безвредно за вашата костенурка.

В края на краищата, до момента в който има някои човешки храни, които са изцяло подобаващи за консумация от костенурки, има други, които могат да убият вашето малко приятелче. В света има доста разнообразни типове костенурки и не могат всички да ядат едни и същи неща. Храните в този лист нормално са безвредни за костенурките, постоянно би трябвало да проучвате какво е безвредно за вашия съответен тип костенурка, преди да споделите вечерята си.

Пресни плодове и зеленчуци за костенурки

 Храни за костенурки

Ако имате пресни плодове или зеленчуци в хладилника си, вашата костенурка ще бъде удовлетворена. Те изключително харесват листни зелени зеленчуци, да вземем за пример зеле. Също по този начин ще хапнат моркови, тиква, зелен боб и грах. Що се отнася до плодовете, можете да им дадете банани, ябълки и круши.

Няколко предизвестия обаче: Винаги измивайте продуктите, преди да ги дадете на вашата костенурка, защото по тях може да има останки от пестициди, които могат да бъдат нездравословни за тях. Освен това има няколко плодове и зеленчуци, които не би трябвало да се дават, в това число лук, чесън, шалот, пикантни чушки, цитрусови плодове и салата айсберг.

Плодови и зеленчукови консерви за костенурки

Може да не сте имали шанса да отидете до фермерския пазар неотдавна, тъй че сте изцяло изчерпани от пресни плодове и зеленчуци. Не се тормозете, вашата костенурка с наслада ще похапне и консервираните неща. Списъкът с допустими консервирани плодове и зеленчуци е съвсем същият като листата с пресни плодове и зеленчуци, с няколко изключения.

Не желаете да давате на костенурката си нищо, което е престояло в масло, и избягвайте храни с спомагателна сол (в идеалния случай въобще не бихте им давали сол).

Рибни консерви - за водни костенурки

Костенурките живеят във водата и рибите живеят във водата, тъй че е единствено въпрос на време едното да изяде другото. Консервирана цяла риба може да бъде ужасно лакомство за вашата костенурка, тъй че не се колебайте да извадите отварачката за консерви и да споделите своите сардини, аншоа и други рибни изкушения.

Както при консервираните плодове и зеленчуци обаче, не давайте на костенурката си нищо, което е плувало в сол и масло. Трябва да изплакнете рибата в хладка вода, преди да я хвърлите в аквариума, единствено с цел да отстраните всевъзможни следи от сол, пестициди или други нездравословни боклуци.

Прясна риба за костенурки

 Риба за костенурки

Повечето риби, които ще намерите в магазина за хранителни артикули, не съдържат верния баланс на фосфор и калций, от който костенурките се нуждаят, тъй че не давайте на костенурката прекалено много сьомга. Веднъж или два пъти месечно е задоволително.

Варено пиле за костенурка

Костенурките не са се приспособили да ядат пиле, само че това не значи, че няма да се насладят на хапка от вашата паница. Ключът е да се уверите, че не го солите или добавяте други подправки. Може да дадедте дребна хапкавашата костенурка при специфични мотиви.

Най-важното тук е да не забравяте да сготвите пилето усърдно. Известно е, че костенурките носят салмонела и не желаете да прехвърлите бактериите от сурово пиле на вашата костенурка.

Яйца за костенурки

Яйцата са храни, които костенурките евентуално не би трябвало да ядат (но могат). Докато яйцата са цялостни с протеини и желязо, те също са цялостни с холестерол, което е неприятно за костенурките. В резултат на това би трябвало да оферирате яйца на вашата костенурка доста рядко, в случай че въобще ги оферирате.

Трябва също да знаете, че костенурките харесват да ядат яйцата си, единствено по един метод: твърдо сварени, тъй че не им предлагайте остатъците от вашите бъркани яйца. Може да отстранете жълтъка, защото той е цялостен с наситени мазнини.

 Забранени храни за костенурки

А какво в никакъв случай не би трябвало да давате на вашата костенурка

Пържени храни

Цялото масло и мазнини в пържените храни са нездравословни и неразрешени за вашата костенурка. Те освен не могат да ги усвоят, само че също по този начин ще повлияят отрицателно на здравето им.

Шоколад

Въпреки че може да е изкушаващо да дадете на вашата костенурка да опита обичания ви десерт, просто не го правете. Костенурките са като кучетата в това отношение, тъй че шоколадът може да ги убие.

Млечни артикули

На костенурките липсват ензимите, нужни за разграждането на млечните артикули. Не би трябвало да им давате сирене или нещо с масло, кисело мляко и т.н

Ядки

 Костенурки

Ядките съдържат огромен брой оксалати, които блокират усвояването на калций. Вашата костенурка се нуждае от доста калций.

Хляб и паста

Хлябът и пастата нямат хранителна стойност и костенурките не могат да ги усвояват вярно. Въпреки че е малко евентуално да ги убие, това е неприятно за здравето им в дълготраен проект.

Вижте още:

- Хранене на червенобуза костенурка;

- Колко огромни стават костенурките;

- Костенурката като домакински любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg