Те искат промяна на вида на републиката, беше коректно към

...
Те искат промяна на вида на републиката, беше коректно към
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова разкритикува референдума за президентска република


Те желаят смяна на типа на републиката, беше правилно към подписващите се да им се показа идейният план зад това. Казаха, че са се съветвани с екипи от конституционалисти. Според мен, без да диря дълбоки замислил, това е резултат на непросветеност. Хората толкоз си могат. Това всеки юрист да схваща от конституционно право не е доста добре. Това съобщи в ефира на Nova News във връзка референдума за президентска република доцент Наталия Киселова. Тя акцентира, че би трябвало да се вземе под внимание разликата сред държавно ръководство и държавно устройство.

" В момента към този момент две години живеем в много сериозна политическа неустойчивост. Всеки се пита за какво Народно събрание не работи, за какво не се одобряват закони, както бяхме привикнали през миналите над 25 години, за какво няма държавно управление. Защо политическите партии не могат да образуват ясно националните цели, преди да договарят за сформиране на държавно управление? Народно събрание се занимава 3 месеца с най-разнообразни тематики и внезапно в 9 сутринта през днешния ден се създадоха. Не можаха ли 3 месеца по-рано? Трябва да осъзнаят мястото, на което се намират “, сподели още тя.

„ От референдума няма да произтече нищо повече от това да има форма на допитване, да се премери температурата на обществото по избран въпрос. Не може да бъде насила Народно събрание да вземе решение, въпреки и от народен референдум. Коректно е да има най-малко абстрактен план – да знаят хората за какво се подписват. “

На въпрос по отношение на това кой има интерес от това, тя съобщи: „ Слави Трифонов е водач на партията и ползата е на партията да се обърне внимание върху тях преди предизборната акция да стартира публично “.

Според нея партиите би трябвало доста отговорно да подходят: „ Две години са изгубено време за обществото – България изостава, стопанската система се забавя. Партиите би трябвало да търсят виновността в своите среди. “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР