Китайски изследователи са установили, че психичното благополучие е свързано със

...
Китайски изследователи са установили, че психичното благополучие е свързано със
Коментари Харесай

Психичното благополучие е ключ към здравословно стареене независимо от социалния статус

Китайски откриватели са открили, че психологичното благоденствие е обвързвано със здравословното стареене, без значение от социално-икономическия статус, заяви Синхуа.

Психичната балансираност също по този начин играе значима роля за поощряване на дълголетието и устойчивостта при стареене, написа вестник „ Чайна сайънс дейли “.

Изследователският екип от Медицинския факултет на Шанхайския университет „ Цзяо Тун “ проучва въздействието на психологичното здраве върху разнообразни сюжети на стареенето, като употребява обществено налични генетични данни от популации с европейски генезис.

Анализът на голям брой бази данни за няколко милиона души демонстрира, че лицата с по-добро психологично благоденствие са склонни към по-здравословно стареене, характеризиращо се с нараснала резистентност, по-високи равнища на самокритика на здравето и по-голяма дълготрайност на живота.

Изследователите открили също по този начин, че приходите, образованието и специалността са свързани с по-доброто психологично здраве, като най-силна е връзката с нарасналите приходи.
Освен това намаляването на заседналия метод на живот и на тютюнопушенето, както и увеличението на потреблението на сирене и плодове, може да способства за по-добро психологично благоденствие и по-здравословно стареене, посочило проучването.

Констатациите акцентират нуждата от консолидиране на поддръжката за психологичното здраве в политиките за публично здраве.

Изследването е оповестено в списание „ Нейчър хюман бихейвиър “, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР