Те били туристи, твърдят колумбийците Колумбийският президент Густаво Петро каза

...
Те били туристи, твърдят колумбийците Колумбийският президент Густаво Петро каза
Коментари Харесай

Колумбийският президент протестира пред Русия заради трима ранени колумбийци в Краматорск

Те били туристи, настояват колумбийците
Колумбийският президент Густаво Петро сподели в сряда, че неговото държавно управление ще изпрати нота на дипломатически митинг до Русия, откакто трима колумбийски жители бяха ранени при руската ракетна офанзива против град Краматорск в Източна Украйна, при която загинаха 11 души и минимум 56 бяха ранени, цитира думите му Анадолската организация

Серхио Харамильо, който беше основен кротичък договарящ с колумбийските партизаните за държавното управление в Богота, писателят Хектор Абад Фасиолинс и журналистката Каталина Гомес Анхел бяха пътували до Украйна за панаир на книгата в Киев, са били в ресторанта в Краматорск, когато ракетата е паднала във вторник.

" Русия атакува трима беззащитни колумбийски цивилни. По този метод нарушава обичаите на войната. Министерството на външните работи би трябвало да връчи дипломатическа нота на митинг ", съобщи Петро в " Туитър ". " Очакваме безвредното и завръщане в домовете им и излекуване на Серхио, Хектор и Каталина. "

Това бяха най-директните изказвания, направени от държавното управление на президента Петро, който досега не е споменавал дейностите на Русия.

Тримата колумбийци бяха в компанията на украинската писателка Виктория Амелина, която съгласно изказването Харамильо и Фасиолинс " е в сериозно положение заради пострадване на черепа ". Тримата колумбийци са получили леки пострадвания и са били лекувани в локална болница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР