Здравословен проблем провали предвиденото за днес съдебно заседание по делото

...
</TD
>Здравословен проблем провали предвиденото за днес съдебно заседание по делото
Коментари Харесай

Усукано коляно бави с 40 дни делото за катастрофата с трима загинали край Пловдив

Здравословен проблем провали плануваното за през днешния ден правосъдно съвещание по делото за жестоката злополука на пътя Пловдив - Асеновград, при която починаха трима души, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . Инцидентът е от 5 май 2019 година, а обвинен е 73-годишният Иван Костов.

Заради отсъствието на един от правосъдните заседатели делото бе отсрочено за 24 ноември от 9,30 часа. Въпросният заседател бе изпратил болничен лист, от който излиза наяве, че е усукал коляно и най-малко 20 дни ще се възвръща.

Делото би трябвало да продължи с разпит на двама от очевидците, които не участваха на предходното съвещание в края на юли, както и с чуване на движимостите лица по отношение на направените от тях експертизи.

В залата обаче присъстваше Иван Костов, който е упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице. Ако бъде приет за отговорен, законът планува за сходно действие отнемане от независимост от 3 до 15 години.

Според прокуратурата, Костов е нарушил разпоредбите за придвижване, шофирайки своя джип  " Мерцедес " ML 270. Той навлязъл в лентата за насрещно придвижване, изгубил ръководство на автомобила и блъснал челно със скорост от 80 км/час пътуваща към Асеновград " Тойота ". Вследствие на злополуката умират Стоян Гечков (66 г.), Вергиния Чаушева (63) и Роза Абаджиева (42).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР