Здравко Дечкин, който беше осъден на 16 години лишаване от

...
</TD
>Здравко Дечкин, който беше осъден на 16 години лишаване от
Коментари Харесай

Здравко Дечкин обжалва присъдата за убийството на бизнес дамата Виолета Балабанова

Здравко Дечкин, който беше наказан на 16 години отнемане от независимост за обир, съпроводен с ликвидиране на бизнес дамата Виолета Балабанова, апелира присъдата си в Апелативния съд в Пловдив. Делото е планувано за 6 юни от 14,00 часа, а за съдия-докладчик е избрана Михаела Буюклиева, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Здравко Дечкин е приет от Окръжен съд – Пловдив за отговорен в това, че на 30.09.2009 година в Пловдив, като причинител, в съучастничество със сина на потърпевшата Георги Балабанов, последният като подстрекател, е лишил непознати движими движимости – дамска чанта, мобилен телефон, пари и документи на обща стойност 760 лева от владението на потърпевшата Виолета Балабанова, като е използвал за това мощ и грабежът е съпроводен с убийството на дамата.

Бизнес дамата е намушкана с нож от незнайно лице пред дома й при опит за гражбеж на документи за наследствени парцели и крупна парична сума. Десет години по-късно причинителят на убийството Здравко Дечкин е оголен инцидентно при инспекция на участници в различен случай в питейно заведение. Неговите пръстови отпечатъци са съвпаднали с откритите на мястото на убийството на Виолета Балабанова. 

Дечкин бил нает от сина на убитата – Георги Балабанов, който желал да придобие цялото завещание. Той поканил майка си на вечеря и след това я изпратил до дома й, където я очаквал наемникът. Там Дечкин нападнал дамата и сграбчил чантата, в която тя постоянно носела всички документи и нотариални актове.

Виолета Балабанова обаче оказала гневна опозиция и тогава нападателят я пробол няколко пъти с нож, след което избягал с документите. Жената умря след седмица от раните си. Три години по-късно синът й Георги, съумял за това време да пропилее цялото фамилно благосъстояние, почина в Слънчев бряг, където се разруши с мотора си с 200 км/ч.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР