Заради нас самите, в името на бъдещите поколения, настояваме за

...
</TD
>Заради нас самите, в името на бъдещите поколения, настояваме за
Коментари Харесай

Български възход настояват за мораториум върху строителството в озеленените площи

Заради нас самите, в името на бъдещите генерации, настояваме за мораториум върху строителството в озеленените площи. Това се показва в декларация на парламентарната група " Български напредък “, прочетена от парламентарната естрада от Тихомир Георгиев.

Всеки ден ставаме очевидци на мощна строителна инвазия, която унищожава озеленените пространства, основани от дедите ни, сподели Георгиев. По думите му " все по-често комерсиални цели с привкус на корупция изместват обществения интерес от тези пространства “. " Искаме да спрем това. Край на строителството в озелените площи “, добави Георгиев.

В името на чистия въздух се борим с автомобилни и индустриални замърсители, изхвърляме печките на твърдо гориво, вършим велоалеи, плащаме санкции, само че не стопираме застрояването в зелените площи, сподели Георгиев. Той означи, че всички желаеме да живеем в чисти, благоустроени и озеленени обитаеми места, само че не стопираме строителството в тези зелени площи.

Искаме да дишаме градски чист въздух, желаеме да имаме градски паркове и градини, в които да се разхождаме и спортуваме, уточни Георгиев. Той добави, че имаме право на достъп до публични озеленени пространства, огромната част от които са изграждани, разширявани и поддържани от генерации българи, държавни управления, кметове, разнообразни експерти - ландшафтни архитекти, геодезисти и други, само че нашето потомство като че ли не вижда това национално благосъстояние, означи той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР