Започна събарянето на бившия битов комбинат в южната част на

...
</TD
>Започна събарянето на бившия битов комбинат в южната част на
Коментари Харесай

Започна събарянето на емблематична сграда в южната част на Пловдив

Започна събарянето на някогашния битов комбинат в южната част на Пловдив, предаде  Plovdiv24.bg . На мястото ще бъде издигната нова пететажна постройка - на ъгъла на улиците " Даме Груев " и " Пере Тошев ". 

Новото строителство няма да се осъществя в същите граници както сега, а се " прибира " по регулацията и по този начин бъдещата постройка няма да пречи на разширението на улица " Даме Груев ", изясни основният проектант на община Пловдив . 

Парцелът е с обща повърхност 638 квадратни метра, като разгърнатата застроена повърхност е 1900 кв.м. Първите два етажа са нежилищни и са предопределени за магазин за хранителни артикули с вход откъм ул. " Пере Тошев ", и медицински център на две равнища. В него ще има четири лекарски кабинета и три манипулационни, до които ще се влиза от страната на " Даме Груев ". 

Другите три етажа са жилищни и на всеки от тях ще има по пет жилището с друга повърхност - от 35 до 75 квадратни метра. Височината на постройката е 18 метра на кота корниз, с кинт 3, като на кота 0.00 е планувано и озеленяване. Инвеститор на обекта е пловдивската компания " Дерелиев " ЕООД с шеф Димитър Дерелиев, а архитект е проектант Маруел Мануелян.

Сградата е обезпечена с нужния брой паркоместа. Компромис в това отношение не вършим, съобщи основният проектант на Пловдив. Предвиден е под земята гараж на едно равнище с метод откъм самата " Даме Груев ", а в двора на парцела ще има единствено едно паркомясто.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР