Започна изборният ден в Благоевградска област. 557 са секционните избирателни

...
</TD
>Започна изборният ден в Благоевградска област. 557 са секционните избирателни
Коментари Харесай

Започна изборният ден в Благоевградска област, имащите право на глас са 315 522-ма души

Започна изборният ден в Благоевградска област. 557 са секционните изборни комисии, в които през днешния ден жителите на Област Благоевград ще могат да упражнят правото си на избор, съобщи " Фокус “. В 447 от секциите ще има машинно гласоподаване.

Имащите право на глас са 315 522-ма души. Броят на преносимите изборни секции на територията на цялата област е 17 по данни към 31-ви март.

Бюлетините, изборните бумаги и материали, които централизирано са отпечатани, както и изборните описи бяха получени на 24.03.2022 година от упълномощени от регионалния шеф чиновници и избрани представители на РИК- Благоевград.

Бюлетините за гласоподаване и останалите изборни бумаги бяха доставени до 14-те общини от региона на 30.03.2023 година, като е обезпечен транспорт (сключени са контракти за транспорт за транспортиране и доставка на изборните бумаги и материали) и е ангажирана защита от ОД на Министерство на вътрешните работи - Благоевград.

Областна администрация - Благоевград обезпечи постройката на Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “ за организирането на Работния център на РИК в деня на изборите, в който се одобряват и обработват протоколите на СИК след привършване на изборния ден. Работният център ще се оборудва с работни маси, столове и съгласуваност в Интернет.

Осигурена е и зала " Пейо Яворов “ в гр. Благоевград за изчакване, до окончателното предаване на протоколите от секционните изборни комисии на РИК. Районът на парк " Македония “ ще се употребява за паркиране и изчакване на рейсовете с представителите на СИК от общините на територията на региона.

Осигурено е подпомагане от " ЕЛЕКТРОХОЛД България “ ЕООД, Центърът за незабавна здравна помощ - Благоевград и Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Благоевград, с цел да се подсигурява подобаваща среда за работа на Изчислителния пункт към РИК, намиращ се в постройката на Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “, за застраховане на безпроблемно приемане и обработка на протоколите на СИК от Районната изборна комисия в изборната нощ.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР