Ясни са резултатите от първото за учебната 2023/2024 година класиране

...
</TD
>Ясни са резултатите от първото за учебната 2023/2024 година класиране
Коментари Харесай

Отлична новина за родителите на 1926 деца в Пловдив

Ясни са резултатите от първото за образователната 2023/2024 година класиране за банкет в детските градини и следващо настоящо за банкет в детските ясли в Пловдив.

За класирането бяха оповестени 2073 свободни места, а присъединяване взеха 2275 деца, родени през 2020 година. Те ще посещават детските градини от 15 септември в първа възрастова група. Данните показват, че 1926 деца към този момент са в описите на класираните в едно от декларираните от родителите до пет мечтани детски заведения, като множеството от тях са класирани по първо предпочитание.

В период до 23 май родителите на класираните деца следва да показват нужните документи в детските градини, в които са класирани, с цел да ги запишат. Не са нужни документи за засвидетелствуване на критериите за адресните регистрации на децата по сегашен и непрекъснат адрес, защото инспекциите са автоматизирани.

Ако по някаква причина родителите на класираните деца се откажат от записване, те ще могат да аплайват в идващото класиране с подаване на ново заявление. Вече подадените заявки на децата, които към момента не са класирани, ще се трансферират автоматизирано към идващото класиране, което е на 1 юни 2023 година Препоръчително е родителите да се съобразят с оповестените в период до 25 май в това число свободни места за идващото класиране, с цел да подадат заявки, отговарящи на желанията им и опциите на детските градини.

За второ класиране шефовете ще разгласят спомагателни свободни места, според оптималните благоприятни условия на сградния фонд. В тази връзка Община Пловдив ще внесе предложение до Общински съвет-Пловдив за увеличение на броя на децата в група. Заедно с незаетите от първо класиране места, общият брой на предстоящите за второ класиране свободни места ще е над 600.  По този метод ще бъдат класирани всички деца, искащи банкет в детските градини.

Родителите могат да подават заявки и в административните региони, разнообразни от местоживеенето им, в случай че има комфортни за тях детски заведения, в които има свободни места. Броят на местата дефинира възможностите им за банкет, а освен броят на събраните точки.

Увеличават се кандидатстващите и за яслените групи. В класирането взеха присъединяване 948 деца. Тенденцията е свободните места да се усилват доста с напускането на 3-годишните, които ще постъпят в детските градини.  Местата за яслите се афишират през летните месеци, когато се изписват децата, които ще постъпят в първа група.

Напомняме на родителите постоянно да наблюдават известията, които им се изпращат от системата за банкет по електронните пощи, и информацията, оповестена на интернет-страницата на системата http://dz-priem.plovdiv.bg/.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР