Във вторник отново ще бъде изключително горещо с температури на

...
</TD
>Във вторник отново ще бъде изключително горещо с температури на
Коментари Харесай

Оранжев код за високи температури: Ще бъде ли подобрен днешният рекорд в Русе?

Във вторник още веднъж ще бъде извънредно горещо с температури тук-там към и над 40 градуса. Това излиза наяве от Национален институт по метеорология и хидрология .

В 7 области е разгласен оранжев код за високи температури - Благоевград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Русе, Плевен.

В останалите 21 области кодът е жълт.

Ето и по-подробна информация за времето във вторник:

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

През нощта ще бъде най-вече ясно. В по-голямата част от страната ще бъде съвсем безшумно, в източните региони - със слаб вятър от изток-югоизток. Утре още веднъж ще бъде слънчево и горещо. След обяд над планините и планинските региони от Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб вятър с променлива посока. Максималните температури ще са най-вече сред 35° и 40°, в София - към 35°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра - към 21°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 5 мин. и залязва в 20 ч. и 59 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 54 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 12 мин. и залязва в 21 ч. и 58 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР