Важни промени настъпиха около събитията, съпътстващи провеждането на най-големия музикален

...
</TD
>Важни промени настъпиха около събитията, съпътстващи провеждането на най-големия музикален
Коментари Харесай

Официално: Hills of Rock това лято в Пловдив няма да има!

Важни промени настъпиха към събитията, съпътстващи провеждането на най-големия музикален фестивал у нас Hills of Rock в Пловдив през 2023 година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Това стана ясно от извършената през днешния ден конференция в Дома на културата " Борис Христов “.

В брифинга участваха заместник-кметът по просвета, представителят на промоутърска компания Fest Team - Стефан Еленков и изпълнителният шеф на фондация " Пловдив 2019 “.

" Фестивалът остава в Пловдив и отсега нататък, само че тази година ще бъде отсрочен. Ще се случи през 2024 година, когато ще се завърне в цялостния си искра и в по-голям мащаб ", съобщи.

Ето какво сподели пред камерата на Plovdiv24.bg Стефан Еленков:

" Хилс оф рок " си е фестивал на град Пловдив и ще бъде извършен тук през 2024 година. Няма опълчване сред нас и общината. Винаги сме работили в синхрон и сме били безпределно транспарантни. Разбираме, че става въпрос за някакви административни въпроси, някакви правила в общината и страната.

Още през април 2022 година започнахме да работим за изданието на фестивала през 2023 година. Разговаряли сме с към 60 групи. Искахме да създадем едно по-голямо завръщане, което да постави Пловдив в картата на по-големите сходни издания в Европа. Но имахме доста логистични проблеми, проблеми с полетите. В предходни концерти сме треперили до последно дали участници ще могат да дойдат в точния момент. 

В момента в телефона си имам 40 групи, които са отсрочили турнето си през 2023 година и ще вършат турне през 2024 година. Още отпреди два месеца водим връзки с групите за 2024 година. Смятам, че ще се оправим. Тогава фестивалът ще наподобява зашеметяващо. Ще се постараем артистите, които ще гостуват, да не са идвали преди този момент в България.

За трите дни през 2024 година чакам по 30 000 души аудитория дневно, т.е. 90 000 души на Гребната база да преживеят с нас това събитие.

Приблизително 3800 индивида са си закупили билети за 2023 година " на мрачно “. До края на декември 2023 година те ще могат да ги върнат. Но в случай че желаят – могат да презаревят старите си билети и да не доплащат. Ние ще обявим нови цени за фестивала. Те сигурно ще бъдат по-високи.

Към днешна дата няма група, която да е удостоверила присъединяване. Изпратени са 15 предложения, които съгласно мен са много обещаващи

Гледайте в прикаченото видео цялата конференция за Hills of Rock 2023!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР