В последния учебен ден дванадесетокласниците заедно със своите съученици от

...
</TD
>В последния учебен ден дванадесетокласниците заедно със своите съученици от
Коментари Харесай

Бизнесмен изнесе урок по родолюбие в ЧСУ Дружба

В последния образователен ден дванадесетокласниците дружно със своите съученици от 10. и 11. клас от ЧСУ " Дружба “ – Пловдив имаха доста потребна и вдъхновяваща среща с Георги Петков – абстрактен създател на Гражданско придвижване " Будител “.

Движението е съдружие на съумели младежи с разнообразни специалности в България, които имат за цел да оказват помощ на учениците в тяхното кариерно насочване и да ги стимулират откакто завършат образованието си да останат в родината. Мисията на родолюбивите вдъхновители е да допринесат за възстановяване на средата, в която живеят децата на България, и да ги накарат да обичат, да познават, да се гордеят, да живеят и да се трудят в своята татковина.

Основателите на Групово дело " Будител “ споделят мнението, че от време на време една среща с верния човек на точното място може да окаже въздействие за съдбоносно решение. Една от задачите на Групово дело " Будител " е да помогне на подрастващите с информация за кариерно развиване, а също и посредством верен избор на специалност, младежите да бъдат стимулирани за работа тук, в нашата татковина.

Георги Петков е един от сполучливите мениджъри на огромната компания " БТЛ Индъстрийз “. Той даде образци за известни бизнесмени в международен проект, които са тръгнали от България. Имената на Шефкет Чападжиев и Никола Чилов направиха усещане на децата и породиха въпроси по разискваните тематики.  Петков описа на учениците и за своя път към триумфа.

Накара младежите да се замислят за това какво желаят да продължат да учат, да не се отхвърлят от своите хрумвания и по какъв начин да ги реализиран. Той изясни какво е управител, какво е бизнесмен, какво е стопанска система и с какво положителното обучение може да помогне в кариерната ориентировка на учениците. Лекторът разкри пред учениците за процесите и ръководството на една компания, по какъв начин се започва дружество и какво е бизнес-идея, и бизнес-план, и по какъв начин да ги финансират.

Директорът на учебното заведение доктор Илия Емилов също участва на вълнуващото събитие. Той сподели: " Беше доста потребно и мотивиращо за учениците! Това е едно положително начало за последващи срещи. “

Гражданско придвижване " Будител “ продължава своята задача - да спомага за една по-добра България, посредством опцията учениците да се срещат с другите специалности, с цел да съумеят в своята бъдеща реализация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР