В ход е подготовката на многофункционалната спортна зала Арена Русе

...
</TD
>В ход е подготовката на многофункционалната спортна зала Арена Русе
Коментари Харесай

Подготвят Арена Русе за изборния ден

В ход е подготовката на многофункционалната спортна зала " Арена Русе " за приемането на протоколите от секционните изборни комисии и отчитането на изборните резултати от идния избор за народни представители тази неделя. Районната изборна комисия /РИК/ ще регистрира резултатите в " Арена Русе “.

Мястото е за предпочитане, тъй като на последните няколко избори там организацията е на доста високо равнище и чакането от страна на СИК за предаване на документите и бюлетините на РИК е сведено до най-малко.

Очаква се протоколите от секциите за гласоподаване да стартират да идват в " Арена Русе “ към час след края на изборния ден. По закон гласуването завършва в 20 ч., в случай че няма опашки пред секциите. Заради опцията за гласоподаване с хартиени бюлетини и нуждата от преброяване и на машинните гласове, първичната обработка на резултатите от секциите ще отнеме повече време.

По-рано през днешния ден регионалният шеф Драгомир Драганов дружно с основния секретар на администрацията Ирена Тодорова и ръководителя на РИК Милена Хинкова сформираха детайлна план-схема за придвижване в залата. Предприемат се всички вероятни ограничения, тъй че да се обезпечи безпроблемно и съответно протичане на процеса. Разпределени са и функционалностите сред способените институции. Охраната на изборния развой е под контрола на органите на Министерство на вътрешните работи. Драгомир Драганов и Ирена Тодорова дружно с останалите институции, ангажирани по подготовката на вота прецизираха последните детайлности по организацията. По думите на Драганов е основана отлична организация и няма предпоставки както за проблеми в изборния ден, по този начин и при отчитането на резултатите. Драганов за следващ път увери, че се подхващат и всички нужни ограничения за предварителна защита на купения и корпоративен избор.

По последни данни на ЦИК броят на гласоподавателите в региона е 198 570, като тази цифра също не е дефинитивна, защото в изборния ден е допустимо регистриране на гласоподаватели, имащи право да гласоподават.

Очаквано най-вече гласоподаватели има в най-голямата община – Русе, а минимум в Ценово. Броят на гласоподавателите в Русе е 141 777 души, а в Ценово – 4223. Избирателите по общини са както следва: в Борово – 4742, в Бяла – 11 081, във Ветово – 12 141, в Две могили – 7491, в Иваново – 7133, а в Сливо поле – 9982.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР