Илън Мъск, най-богатият човек в света, поддържа редовен таен контакт

...
Илън Мъск, най-богатият човек в света, поддържа редовен таен контакт
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Илън Мъск поддържа редовен таен контакт с Путин

Илън Мъск, най-богатият човек в света, поддържа постоянен скришен контакт с съветския президент Владимир Путин, написа авторитетното издание " Уолстрийт джърнъл ", оповестява Българска национална телевизия. Частните им диалози са засягали персонални тематики, бизнес и геополитическото напрежение и са почнали към края 2022 година Тогава първичната поддръжка на милиардера за Киев във войната в Украйна се промени в интерес на Москва.

Статията се базира на един сегашен и един някогашен източник от разузнаването, съгласно които контактите с Путин са траяли, като Мъск стартира все по-често да подлага на критика американската военна помощ за Украйна и да поддържа кандидатурата на Доналд Тръмп за президент. Мъск е имал контакти и с други водачи от кремълската върхушка.

Вестникът написа още, че Путин е помолил Мъск да не задейства сателитния интернет Starlink над Тайван като услуга към китайския водач Си Дзинпин. Много международни медии цитират обявата. Изданието Политико разяснява, че изнесената информация поражда опасения за сигурността на Съединени американски щати, поради значимостта на плана на Мъск SpaceX за военните и разследващите връзки и присъединяване му в акцията на Тръмп. Милиардерът не е дал отговор на въпросите на " Уолстрийт джърнъл ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР