ул. Цар Ивайло Голям концерт на любимата българска група Тоника

...
</TD
>ул. Цар Ивайло Голям концерт на любимата българска група Тоника
Коментари Харесай

Любимци на публиката идват в Пловдив

ул. " Цар Ивайло "

Голям концерт на обичаната българска група " Тоника Сухопътни войски “ на сцената на Античен спектакъл град Пловдив ще се състои на 8 септември от 20,00 часа. Билетите от 20 до 75 лв. към този момент са в продажба.

Музикалното шоу ще означи над 40-годишното наличие в българския музикален живот на Милица, Ралица, Драго и Емил. Концертът ще уважи и паметта на без време отишлата си певица Ваня Костова.

Групата ще зарадва публиката с огромните си шлагери като " Един неразлъчен клас “, " Мария “, " Приятели “ и други.

" За нас е огромно предизвикателство да изнесем независим концерт на Античния спектакъл в Пловдив, на една от най-красивите подиуми в България. Пътували сме из цялата страна, пели сме по всички подиуми в страната, само че това ще бъде първият ни напълно независим концерт на Античния спектакъл “, сподели Милица Божинова.

Подготовката за грандиозното шоу към този момент стартира. На концерта ще прозвучат и нови песни, които публиката ще чуе за първи път. Концертът ще бъде самобитен бенефис на най-популярната и обична вокална група в България. Той ще опише тяхната история посредством музиката им.

Идеята за основаване на вокална група към Главно ръководство " Строителни войски " се ражда в края на 1979 година. Тази група би трябвало да извършва естрадни български песни и да обикаля поделенията, с цел да повдига духа на служещите.

В състезанието за солисти на групата тогава се явяват 249 претенденти от цяла България. Първите песни за новата групировка се основават през 1979 година. Ръководител е композиторът Стефан Диомов.

На 12 март 1980 година е публично показана групата " Тоника Сухопътни войски “ – с добавката Сухопътни войски (Строителни Войски). През годините в нейния състав са: Ваня Костова (алт, 1980 - 1986, 2015 - 2021), Милица Божинова (сопран 1980 - досега), Ралица Ангелова (алт 1980 - досега), Драгомир Димитров (тенор 1980 - досега), Теодор Шишманов (бас-баритон 1980 - 1983, 2015 - 2023) и Емил Василев (бас-баритон 1983 - 1991, 2023 - досега).

За 45 години " Тоника “ се трансформира и остава една от най-любимите и значими музикални обединения, оставила диря в спомените на генерации българи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР