Турският шофьор, който беше осъден за катастрофа с двама загинали

...
</TD
>Турският шофьор, който беше осъден за катастрофа с двама загинали
Коментари Харесай

Турският тираджия, причинил смъртта на двама пловдивски музиканти, мотае съда

Турският водач, който беше наказан за злополука с двама починали младежи, не се яви на обжалването пред Апелативен съд-Пловдив и делото беше отсрочено.

Той получи условна присъда от 3 години, тъй като съгласно експертизата автомобилът на жертвите е навлязъл в неговото платно в прохода Хаинбоаз.

Родителите на починалите момчета обаче през днешния ден желаеха по-тежко наказване за лидера на тира.

На 29 юни 2018 година при злополука в прохода Хаинбоаз умират музикантите Николай Николов и Павел Дюлгеров.

Шофьорът на турския тир Мехмет Калиман, в който се удря челно колата им, не е арестуван след случая. Разследването се проточва пет години, през което време лидерът неведнъж минава през България.

Едва през февруари тази година той е арестуван и след решение на съда в Стара Загора той остава в ареста до първото съвещание по делото на 18 май.

Тогава той е наказан на 3 години условно и е освободен от ареста. Днес нито той, нито юристът му се явиха пред Апелативен съд-Пловдив, откакто родителите на починалите момчета апелираха присъдата на първа инстанция.

" Юридически хватки от страна на подсъдимия, неговия юрист. Не чакам по никакъв метод, най-малко реален, подсъдимият да пристигна в България ", съобщи пред Българска национална телевизия Цветан Николов, татко на Николай Николов.

" И това ни беше ясно още на 18 май след делото в Стара Загора. Обвиняемият е напуснал същия този ден и тогава не бяхме сюрпризирани, схемите такива каквито ги чакахме се развиваха пред очите ни ", добави Мариела Николова.

Съдебният състав изясни, че е изпратено искане до турската страна той да бъде свикан за делото.

" Ако има някакви механизми съдът да притисне довереника да се явява, най-малко неговият юрист, най-малко да се даде ход на делото. Самият съд, апелативен, имаме вяра, че може да даде по-справедлива присъда, в случай че не я даде отиваме на трета инстанция ", сподели още Цветан Николов, татко на Николай Николов.

Следващото съвещание в Апелативния съд ще бъде на 11 декември.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР