Тази събота Lidl и Колективът ви канят на събитието Заедно

...
</TD
>Тази събота Lidl и Колективът ви канят на събитието Заедно
Коментари Харесай

Да научим децата да рециклират, докато се забавляваме заедно

Тази събота Lidl и Колективът ви канят на събитието " Заедно за по-чисти реки “

На 3 септември от 18:30 часа, събитието ще събере русенци край река Дунав, с цел да им опише какво може да направи всеки от нас за опазването на околната среда. Домакин на събитието е Колективът, а основен " провинен “ за него е Lidl.

По време на събитието, на кея, където обичайно се организира фестивалът " Реките на града – Русе “, посетителите ще имат опция да се включат в разнообразни интензивности съгласно усета и желанията си. Децата ще научат повече за преработването и оползотворяването на отпадъците, като построят транспортен съд от пластмаса. За феновете на изкуството ще има тебешири, с които да обрисуват асфалта със своя прочит за това по какъв начин се грижат и пазят природата към себе си. Малчуганите ще развиват творчеството си и с направа на декорации от миди и речни материали, а който има предпочитание ще има опция и да се раздвижи с урок по зумба. По време на събитието ще има и пункт за събиране на ненужни, само че непокътнати играчки, настолни игри или пъзели. С тях ще се  попълни Библиотеката за играчки към “Дворецът на децата ", която има за цел да научи младите по какъв начин да споделят, наемат и дълготрайно употребяват материалите, без нуждата да ги имат.

За родителите и всички, които желаят да научат нещо ново и забавно е готова и лекционна част. Между 19:00 до 20:00 ч. на сцената ще излязат Диляна Джамбазова от " Зелени посланици “, Боян Боцев от съдружие " СъГраждани “ и Иван Белчев от Ruse Go и " Русе Диша “. Те ще опишат за проблемите и решенията по отношение на екологичната среда в Русе и покрайнината и какво можем да вършим всички ние, с цел да способстваме за по-чиста природа.

По време на цялата вечер ще тече и арт базар с предмети и аксесоари от рециклирани материали, а вечерта ще приключи с музикално " преработване “ на шлагери от 90-те от DJ Groovy George.

Събитието е с вход свободен и е продължение на акция по почистването на река Дунав, която чиновниците на Lidl ще проведат сутринта на 3 септември на плажа на с. Сандрово. Акцията е част от интернационалната самодейност " Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав “, която групата Schwarz, част от която е и Lidl, организира за първи път. Повод за нея е Международният ден за разчистване - 17 септември, а мотивацията да се избере Дунав е обстоятелството, че като втората по дължина река в Европа и минаваща през най-вече страни, тя е и една от най-замърсените на континента. Годишно през нея в Черно море се вливат над 1000 тона пластмасов боклук. Организирайки едновременни акции по почистването й в общо 10 страни, Lidl и останалите подразделения от групата на Schwarz, способстват за една по-чиста природа. Повече за това по какъв начин в Lidl работят за понижаване на пластмасата може да научите тук:
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР