Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22

...
</TD
>Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22
Коментари Харесай

Екоинспекцията в Благоевград отбелязва Световния ден на водата в рамките на 7 дни със следните инициативи

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март и има за цел да увеличи осведомеността и да насочи вниманието на обществеността към предприемане на дейности за справяне с рецесията с водата и канализацията. Инициативата се координира от механизма на Организация на обединените нации за достъп до вода (UN-Water), който се ръководи от един или повече членове и сътрудници, с избран мандат, оповестиха от екоинспекцията.

Темата на Световния ден на водата тази година е " Използвайте водата за мир ". Водата може да сътвори мир или да провокира спор. Когато водата е нищожна или нечиста, или когато хората имат неравномерен или въобще нямат достъп до водни запаси, може да възникне напрежение сред разнообразни общности и страни. Недостигът на вода е възходящ проблем на всеки континент, като най-силно наранени са по-бедните общности.

За създаване на резистентност против изменението на климата и за заслужено и стабилно обслужване на възходящото население, е нужен интегриран и приобщаващ метод, концентриран върху правата на индивида и учреден на солидни и надеждни данни за ръководството на този стеснен запас.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград ще означи акцията с подрастващи от разнообразни възрастови групи в границите на седем дни с осъществяване на следните начинания:

Конкурс за тематична рисунка за възпитаници от първи до четвърти клас от учебните заведения в териториалния обсег на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград – м. март, 2024 година

Беседи, просветителни видеа и тематични картинки за оцветяване с деца от трета и четвърта група на ЦДГ №8 " Вечерница “ – гр. Благоевград.

Посещение на Музей на водата – гр. Благоевград с деца от четвърта група на ЦДГ №11 " Здравец “ – гр. Благоевград.

Открити уроци с учениците от четвърти клас на НУ " Свети Паисий Хилендарски “ – гр. Банско; учениците от пети и осми клас на СУ " Братя Каназиреви “ – гр. Разлог; учениците от осми и девети клас на ПЛТГ " Никола Вапцаров “ – гр. Банско; учениците от пети клас на СУ " Св. Св. Кирил и Методий “ – гр. Симитли; учениците от трети клас на СУ " Иван Вазов “ – гр. Благоевград; учениците от пети клас на 7 СУ " Кузман Шапкарев “ – гр. Благоевград; учениците от четвърти клас на 3 ОУ " Димитър Талев “– гр. Благоевград и учениците от пети клас на 2 ОУ " Димитър Благоев “ – гр. Благоевград.

Повече информация може да намерите на .
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР