Строителството на мегакомплекс в междублоковото пространство на улица Асен Христофоров

...
</TD
>Строителството на мегакомплекс в междублоковото пространство на улица Асен Христофоров
Коментари Харесай

Въпреки съдебно решение: Продължава строителството на мегакомплекс в Кючука

Строителството на мегакомплекс в междублоковото пространство на улица " Асен Христофоров " в Пловдив продължава, алармират читатели на Plovdiv24.bg .

. Магистратите анулираха заповедта на кмета на община Пловдив от 29 юли 2008 година за изменение на ПУП-План за регулация и застрояване.. 

Ето обаче какво оповестяват читателите ни:

" Добро утро, скъпа медия! Въпреки извоюваното дело в Пловдив (преди известно време) и идното такова на 14 ноември дело в София, проличава си, че парите са предрешили ориста на последната останала поляна и те нямат боязън от това, че ще го изгубят.

Пиша Ви, тъй като ние, жителите, сме глас в пустиня. Пиша Ви, тъй като и законите очевидно нямат силата да се преборят с тази корупция. Пиша Ви, тъй като би трябвало да се популяризира това безхаберие към зелени площи. ".

Припомняме, че. След това в Административния съд беше подадена тъжба, с която оспорват кметската заповед като неправилна и незаконосъобразна. Хората декларират, че въпросната Заповед № ОА-2177 от 29.07.2008 година на Кмета на Община Пловдив не  им е съобщавана по надлежния ред.

Първоинстанционният съд откри основни несъгласия и разминавания в документите на вложителите. Първоначалните устройствени индикатори за зона Жк/П застр. до 50%, кинт до 2.5, озеленяване най-малко 40%, разказани в заповедта от 2008 година са изменени с друга Заповед - № 19 ОА-2179 от 09.09.2019 година на за зона Жк / височина до 14 етажа/ до 45.00м., застрояване до 50%, кинт до 2.5, озеленяване най-малко 40%. 

Проектът планува на терена от 18 декара да се повдигнат шест 9-етажни блока. Първият е издигнат от дълго време, а в този момент се оказва, че след полагане на основите на идната постройка строителството не е спирано. 

Законът споделя, че в случай че и Върховен административен съд се произнесе в интерес на жителите жалбоподатели, постройките би трябвало да бъдат съборени. Тогава ще се наложи вложителят да връща парите на хората, които са купили жилища " на зелено ". Такова нещо до момента в България не се е случвало.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР