Спешните телефони на пожарната в Пловдив прегряха от сигнали тази

...
</TD
>Спешните телефони на пожарната в Пловдив прегряха от сигнали тази
Коментари Харесай

Телефоните на Пожарната в Пловдив прегряха от сигнали, над 100 са пострадалите автомобили

Спешните телефони на пожарната в Пловдив прегряха от сигнали тази нощ. Повече от 300 позвънявания с искане за подпомагане за вреди, породени от падналия сняг, са постъпили през последните 24 часа в Оперативен център.

Над 100 са вредите на коли, върху които са паднали клони. Почистването на пътните артерии от разцепени дървета и откършени клони в целия град продължава и все още. В първите часове на нощта пожарникари и спасители от Сектор СОД са проправяли път през улиците, с цел да може през тях да премине почистваща техника.

Кметът на община Пловдив реагира незабавно с изпращането на екипи от " Паркове и градини “, които изключително работиха през цялата нощ. С помощ се включиха и екипи на доброволните формирования в регионалния град.

Обажданията не престават и в този час, защото по ярко вредите са още по- забележими. Около 02.00ч. тази нощ, трима младежи са потърсили помощ от пожарната, защото автомобилът им е закъсал на пътя сред село Скобелево и гр. Перущица. Оказва се, че макар множеството предизвестия, да не бъдат предприемани пътувания без съществени аргументи, хората не се вслушват и рискуват.

Четири часа екип на бранш СОД се е опитвал да доближи до младежите, проправяйки си път и в последна сметка бедстващите са прибрани на топло и изсъхнало. В три след среднощ паднало дърво е било препречило и двете ленти на Автомагистрала " Тракия “ в сектора на километър 130 – посока София. Екип на Трета пожарна работа е разчистил пътя и придвижването в сектора е било възобновено.

Екип на пожарната работа в Карлово е разчистил пътя към Калофер. Натоварено бе дежурството за сътрудниците ни от Асеновград и Втора работа, които отработваха сигнали в селата от родопската яка. Благодарение на дейните им дейности е възобновено придвижването от Асеновград към селата Лясково, Яврово и Добралък, отстранено е и голямо дърво, което е било запрещило пътя сред Храбрино и Първенец.

10 пожарни екипи работиха без отмора през цялата нощ. В Пловдив най- съществени бяха провалите в централна градска част сред улиците " Богомил “ и " Петко Д. Петков “. По подавани сигнали повече от 40 огнеборци, спасители и доброволци не престават работа и в този час. Отново апелираме- не предприемайте пътувания!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР