Служителите в затворите се очаква да протестират днес пред Министерството

...
</TD
>Служителите в затворите се очаква да протестират днес пред Министерството
Коментари Харесай

Бургаските надзиратели се включват в протеста пред Министерството на правосъдието

Служителите в пандизите се чака да стачкуват през днешния ден пред Министерството на правораздаването. Бургаската конструкция също ще ги поддържа. Една от аргументите е предлагането за смяна на режима им на работа - от 24-часов на 12-часов.

" В интервала, който работим, ние обгръщаме задачите проблеми на лишените от независимост. Караме ги при обществени служащи, при медицински служащи. Когато се накъсат, както се чува за 8 или 12-часови смени, един чиновник, когато застъпи на промяна, той няма да знае какви са проблемите на арестуваните, тъй като те към този момент ще бъдат заключени. Мисля, че промяната на работния развой не е съответен сега “, разяснява пред  БНР Валентин Мартинов от бургаската конструкция на синдиката.

От синдиката показват също, че Комитетът срещу изтезанията към Съвета на Европа и европейските правила за пандизите е издал рекомендации в последния си отчет, касаещ системата на пандизите у нас. Те желаят правосъдното министерство да излезе с позиция по въпроса и да разяснява обществено констатациите от предходни отчети за положението на пандизите.

От организацията упорстват още да получат проекти за предварителна защита и противопоставяне на експанзията против чиновниците в пандизите, както и за прилагане на отсрочения не по виновност на надзирателите заплатен годишен отпуск от минали години в размер на общо над 100 000 работни дни.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР