Служителите от сектор Специализирани полицейски сили“ към пловдивската дирекция на

...
</TD
>Служителите от сектор Специализирани полицейски сили“ към пловдивската дирекция на
Коментари Харесай

В Пловдив: За първи път обучение на 70 полицаи при извънредни операции

Служителите от бранш " Специализирани полицейски сили “ към пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи бяха самобитен хазаин на двудневен курс, който се организира тази седмица с присъединяване на техни сътрудници от същото направление от столичната дирекция и регионалните дирекции във Варна и Бургас. 

Съвместното специализирано образование се провежда за първи път в отговор на непрекъснатия развой за професионална подготовка и повишение на потенциала на чиновниците на реда. Идеята за съвместен продан на потребна информация, разискване на разнообразни въпроси и проиграване на съответни проблеми от практиката възниква от ОДМВР – Пловдив. 

След утвърждение от управлението на Министерство на вътрешните работи, новаторският метод стартира да се ползва със заповед на основния секретар гл. комисар Живко Коцев.  Занятията в Пловдив се организираха в сряда и четвъртък на полигона на едно от военните подразделения, който бе възложен от Съвместното командване на специфичните интервенции в границите на построеното положително партньорство и тясно съдействие.

Темата на курса бе " Унифициране, синхронизиране и съгласуване на дейностите на чиновниците от звената Специализирани полицейски сили към Столична дирекция на вътрешните работи и дирекциите в Пловдив, Варна и Бургас “, а целевата група включваше 70 униформени с обучители – управителни чиновници от пловдивския бранш " Специализирани полицейски сили “. Гост преподавател бе доцент Иван Станчев – специалист по високорискови интервенции, дълготраен учител в Академия на Министерство на вътрешните работи и сегашен учител в катедра " Национална сигурност “ в Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “.

Теорията бе разработена на съответните дейности на чиновниците според Процедурата за реагиране при получен сигнал за групово нарушаване на публичния ред по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи, Закона за защита на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия, Закона за събранията, митингите и манифестациите и други По време на беседите се разискаха и методите за определяне на характеристиката на нарушаването, избора на тактически дейности, тяхната подготовка и осъществяване при възобновяване на публичния ред.

На процедура се оттренираха разнообразни обстановки за преодоляване на всеобщи вълнения, като се акцентира на съответните ограниченията за сигурност при работа с помощни средства и оръжие; подготовката на екипите; прекъсване и слизане от автомобилите; заемане на избраните строеве; метод и дейности за разрешаване на случая; задържане и отклоняване на лица и така нататък

Обучението завърши с разбор на набелязаните позитивни моменти и установени пропуски, а систематизираните заключения следва да бъдат включени като препоръки  за следващи дейности в образователната стратегия за повишение успеваемостта на профилираните звена.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР