Служители на Първо РУ са установили извършителите на няколко кражби

...
</TD
>Служители на Първо РУ са установили извършителите на няколко кражби
Коментари Харесай

Установени са извършителите на редица кражби в Русе

Служители на Първо районно управление (на МВР) са открили причинителите на няколко обири от магазини в Русе.

За кражба от хипермаркет в Русе е било сигнализирано от шеф на магазина на 23 февруари т.г. към 17 часа. Според подадената информация, незнаен мъж е излязъл от магазина със артикули, които не е заплатил – разнообразни колбаси и луканки на обща стойност за 150 лв.. По случая в Първо районно управление (на МВР) е била заведена кореспонденция и е стартирана работа по определяне на причинителя. След извършени оперативно-издирвателни мероприятия като създател на закононарушението е установен русенец на 49 години, оповестиха от пресцентъра на полицията в Русе.

За кражба от салон за хубост е сигнализирано на 30 януари т.г., когато пострадала жена, работеща в обекта е уведомила чиновниците на Първо районно управление (на МВР), че от чантата й оставена наоколо до входната врата е изчезнала парична сума от 40 лв.. По случая е била записана кореспонденция и в хода на работата по нея служителите на реда са открили като извършител русенец на 25 година

На 24 февруари и на 4 март от друга верига търговски обекти е сигнализирано за осъществени три обири на артикули от техен магазин в Русе. В единия случай без да се заплатят са изнесени месни артикули за 25 лева, в другия цифров часовник за към 50 лева, а в третия електрическа четка за зъби, епилатор и мобилен запалител за кола на обща стойност за 269,88 лева За записаните три похищения са заведени преписки по разказа на Първо районно управление (на МВР) и полицейските чиновници са почнали следствие по тях. В резултат на осъществените дейности са открити 31-годишен мъж от силистренско село, 22-годишен от село в сливополската община и 20-годишен от гр. Завет. Работата по преписките продължава.

Още една кражба в магазин са разкрили служителите на реда, само че в този случай пострадала е била клиентка в комерсиалния обект. На 21 февруари дамата е алармирала в Първо районно управление (на МВР), че до момента в който е била в магазин, на една от веригите хипермаркети, е оставила на щанд мобилния си телефон, дружно с документи и 500 лв., а по-късно е открили неналичието им. По декларираното закононарушение е била формирана кореспонденция и в хода на работата са открити като извършителки две русенки на 68 и 71 години.

И две малолетни девойки на 10 и 14 години са открити от полицията, след сигнал за опит за кражба от дрогерия в Русе. По информация от комерсиалния обект те са се пробвали да изнесат козметични артикули за 213 лв.. По случая е стартирана кореспонденция с оглед данни за закононарушение по чл.194, алинея 1 по отношение на член 18 от Наказателен кодекс, по която работи контрольор от детска педагогическа стая.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР