Служители на Община Пловдив изпълняват служебните задължения с риск за

...
</TD
>Служители на Община Пловдив изпълняват служебните задължения с риск за
Коментари Харесай

Метенето на пловдивдивските булеварди се оказва все по-опасно

Служители на Община Пловдив извършват служебните отговорности с риск за живота си, видя Plovdiv24.bg .  На бул. " Санкт Петербург " жена от общинското дружество “Чистота " мете улицата всеки ден, слизайки на пътното платно. Така, от една страна, тя прецизно извършва това, за което е наета, от друга - се разминава с риск за живота си с лудо преминаващите коли, които гонят зеления сигнал.

Добре че най-малко носи светлоотразителна жилетка, това обаче няма да я избави, при заплеснат или загледал се в телефона си водач. Служителката надалеч не е единствената по пловдивските булеварди, към този момент обаче тази процедура няма да се промени.

Припомняме, че за техника на двете общински предприятия  " Градини и паркове " и " Чистота " са планувани 10 млн. лв. от 50-милионния заем, който Община Пловдив изтегли.

Поръчката за нова техника за Оперативна програма “Чистота " обаче ще се осъществя отчасти. Тя е на стойност над 3 млн. лева и беше разграничена на 4 позиции: 

Доставка, пуск и образование на мотометачни машини (спечелена от " ЕКОСОЛ България " АД на стойност 1 391 700,00 лева.), на сметосъбиращи коли (с контракт с АЙ ТРЪКС ЕАД на стойност 469 700,00 лева.), на профилирани машини на стойност 529 700 лева. Четвъртата позиция - доставка на коли беше прекъсната на 11 юли.

От поръчката на Оперативна програма “градини и паркове " единствено доставката на биошредера на  стойност 344 000 ще се осъществя, другите две позиции бяха прекъснати. 

Не е ясно обаче по кое време ще станат доставките на машините, защото всички контракти имат дълъг краен период - 2025 година, което несъмнено влиза в идващия управнически мандат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР