След приемането на бюджета, ще има много повече инвестиции за

...
</TD
>След приемането на бюджета, ще има много повече инвестиции за
Коментари Харесай

Ще има много инвестиции в бюджета за музеите в Пловдив

След приемането на бюджета, ще има доста повече вложения за пловдивските музеи. Това сподели при откриването на нова зала в Природонаучния музей в Пловдив зам.-кметът, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

" 10 000 лв. са отделени за подкрепяне и обогатяване на експозицията на Природонаучния музей. Отделно 300 000 лв. са отделени за дотъкмяване и оформяне дефинитивно на дворното пространство на ГХГ, алеята за достъп, за дребното амфитеатрално пространство и екрана за прожекции, тъй че да се употребява за събития. 200 000 лв. има за довършваме на постройката на База 2, на " Съборна " която тази година ще отвори врати с експозициите с ютиите. Отделно сме подкрепили бюджетите на всички музеи и построяването на онлайн билетна система, с цел да може един екскурзиант от всички краища на света, който желае да пристигна в Пловдив, да може да си резервира визитата в музея ", сподели.

Според него това е изключително значимо с цел да се възнамеряват визитите и да не се получават опашки. 

650 000 лв. има за археологически разкопки. Една част от тях ще са за " Брезовска ", а друга част за могилата в " Южен ", където може да се приказва за открит археологически парк.

Общината продължава да си поддържа музеите за обновяване на експозициите им.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР