Ситуацията в пловдивския общински съвет е взривоопасна. Присъстват много граждани

...
</TD
>Ситуацията в пловдивския общински съвет е взривоопасна. Присъстват много граждани
Коментари Харесай

Взривоопасна ситуация на сесията, наложи се да прекратят заседанието

Ситуацията в пловдивския общински съвет е взривоопасна. Присъстват доста жители поради значимите точки, които ще се разискват, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Преди време ми споделиха, че се държа неуважително. Кой да почитам, откакто на всяка сесия е цялостно с хора, които са недоволни от решенията. Главният проектант ли, който ми сподели, че нямало да ми изяснява Общ устройствен план, тъй като нямало да го схвана? Главният проектант, който работи против жителите! Главният проектант, който е назначен, тъй като е останал трети на предходния конкурс. Ще ми изяснява до момента в който схвана, тъй като аз съм определен от жителите! " - съобщи общинският консултант от " Ние жителите " и изброи какви неправилни решения се вкарват за разискване. 

Величков предложи точката за даване на общински терен пред болница " Пълмед " да отпадне. " Преди 2 години аз предложих там да се построи паркинг. Съгласувах го с общината, открих компания, която работи с билет система. Когато внесох предлагането отиде в кошчето, не е прегледано до ден сегашен ". Според изчисленията му на терена може да се направи паркинг за 250 автомобила, което е доход за общината сред 15 000 и 20 000 лв. на месец. Ако се даде на " Пълмед " общината ще получава 2000 лева дял.

Владимир Темелков от " Съюз за Пловдив " съобщи, че групата ще поддържа предлагането на сътрудника Величков и ще отхвърлят предлагането за панаира. Предлага да се направи комисия от общински съветници и жители, с цел да се начертаят дейности за придобиване на парка. 

" Искаме въпреки всичко да знаем от кое място пристигна казуса с парка. Това е от 20 години, от кмета Чомаков, който го е дал за " Дисниленд ". Искаме да научим кои са притежателите, да ги поканим, да ги чуем " - изясни Темелков.

Очакванията, че днешната сесия ще бъде прочувствена, се извършиха на 100 %. Напрежението в залата ескалира сега, в който болшинството в залата не поддържа пренареждането на дневния ред, при което двете точки за " Пълдин туринвест " да минат по-напред. Разнесоха се крясъци " Уууууууууу " и викания " Оставка! Оставка! ". 

Председателят на Общинския съвет приключи съвещанието и разгласи 1 час отмора. Сесията ще продължи от 10.30 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР