Сериозен ръст на туристите по Българското Черноморие очакваме през летния

...
</TD
>Сериозен ръст на туристите по Българското Черноморие очакваме през летния
Коментари Харесай

Хиляди полякини атакуват това лято нашето море

Сериозен растеж на туристите по Българското Черноморие чакаме през летния сезон от страните от Централна и Източна Европа. Това разгласи за TravelNews Мартин Петков, шеф на туроператора “Гоу ту холидей " ООД (Go2Holiday), който съставлява интернационалния тръст ANEX Tour у нас. Най-сериозно нарастване при записванията се следи в Полша – растеж от 50% по отношение на предходната година. Подобно е ситуацията и на пазар Украйна, като туристите идват с рейсове или личен превоз. Изключително добре вървят и с нарастване резервациите още в Чехия и Словакия, изясни Петков.

Туристите от четирите страни не стопираха да идват по Българското Черноморие даже и по време на коронавирус пандемията. Най-много посещават Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас, Златни пясъци и редица курорти на юг.

Пазарът в Сърбия се е събудил и е доста добре откакто през последните години имаше фрапантен спад. Сърбите идват обичайно с рейсове и лични коли, като те най-вече обичат Несебър.

От Северна Македония също бяха спрели да почиват по Българското Черноморие, само че за идния летен сезон стартират да се записват и ще се завърнат, разяснява Мартин Петков. Той обаче не чака растеж от Германия и Унгария, от където няма задоволително полети до Бургас и Варна.

Концернът ANEX стартира да оперира още във Англия и скандинавските страни. Оттам ще чакаме туристи през 2025 година, сподели още Петков. Още през тази година от двата пазара се следят съществени растежи в записванията при другите туроператори.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР