Събарянето на двата бивши тютюневи склада на бул. Христо Ботев

...
</TD
>Събарянето на двата бивши тютюневи склада на бул. Христо Ботев
Коментари Харесай

Прокуратурата с последна информация за бутнатите складове на Христо Ботев

Събарянето на двата някогашни тютюневи склада на бул. " Христо Ботев " не е осъществено в нарушаване на закона. Това е заключението на Окръжна прокуратура - Пловдив, по чието предписание отдел " Икономическа полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив извърши инспекция, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Към момента на бутането постройките не са имали статут на единични недвижими културни полезности и не е било належащо координиране с Министерството на културата по реда на Закона за културното завещание. 

Преписката по проблема е формирана предишния септември откакто Окръжна прокуратура - Пловдив се самосезира във връзка разрушение на двата някогашни тютюневи склада. При инспекцията е открито осъществено административно нарушаване на разпореждания на Закона за устройство на територията от страна на един от притежателите на тютюнев склад, който не е внесъл в община Пловдив проект за ръководство на строителните боклуци. По тази причина Окръжна прокуратура - Пловдив е изпратила преписката по подготвеност на кмета на община Пловдив за налагане на санкция. 

Припомняме, че поради събарянето на складовете предходната година министърът на културата незабавно пристигна в Пловдив и разгласи, че постройките са колективен монумент на културата. Директорът на НИНКН арх. Петър Петров тогава добави, че разрушаването опонира на разпоредбите, защото тютюневите хранилища са част от историческата зона " Филипопол-Тримонциум-Пловдив " и всяка интервенция в нея би трябвало да се преценява с многопластовата среда.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР