С водосвет за успех започва изграждането на новата улица Георги

...
</TD
>С водосвет за успех започва изграждането на новата улица Георги
Коментари Харесай

Новата улица в Пловдив готова до лятото, ясни са параметрите й

С водосвет за триумф стартира построяването на новата улица " Георги Странски " в регион " Източен " в Пловдив. Очаква се доникъде на лятото да е завършил първият стадий от строителството на правата с дължина 200 метра, предава Plovdiv24.bg .

Кметът поздрави районната администрация за приемствеността сред предходния и сегашния кмет. Самият той постоянно употребява улица " Богомил " като различно трасе, с цел да стигне до комерсиалните обекти. Убеден е, че микрорайонът ще стане по-развит след построяването на новата улица. 

Улица " Георги Странски " ще се осъществя на два стадий. Първият е 200 метра. Пътното платно ще е с габарит 7 метра, а от двете страни ще има тротоари по метър и половина. Проектът включва ново осветяване с 10 стълба, нова маркировка, тръбопровод, канализация, озеленяване. Предвижда се отделяне на общо 51 паркоместа, 36 от които ще се създадат в първия стадий.

Вторият стадий включва реновиране на пътния сектор от ул. " Ген. Радко Димитриев " до ул. " Архимандрит Евтимий ". С построяването на " Георги Странски " ще се приключи вътрешният кръг към комерсиалната зона, сподели районният кмет. 

Средствата са обезпечени от общинския бюджет. За първия стадий са обезпечени 1.3 милиона лв.. Изпълнител на обекта е компания " Драгиев и ко ". 

Бившият кмет на региона, който в този момент е заместник-кмет в огромна община по екология, напомни, че още при започване на неговия мандат в районната администрация е почнал преписка с Министерство на защитата за безплатно прекачване на собствеността на три парцела на община Пловдив. Процедурата е финализирана през 2022 година с даряване на единия терен с повърхност 1,5 декара. 

При продължението до ул. " Ген. Радко Димитриев " ще се отстрани кантарът, а оградата ще се реалокира 2,5 метра във вътрешността, с цел да се построи тротоар за пешеходци, добави Стоянов. 

Преди старта на същинските строителни действия ще би трябвало да се реалокира 20-киловолтов кабел.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР