С поредица от събития, обединени под слогана Да работиш (е)

...
</TD
>С поредица от събития, обединени под слогана Да работиш (е)
Коментари Харесай

Кампания Да работиш яко предстои и в Бургас

С поредност от събития, обединени под слогана " Да работиш (е) крепко! ", Агенция по заетостта започва национална осведомителна акция за разпространение опциите на план " Започвам работа " - Компонент 1 " Активиране ", финансиран по Програма " Развитие на човешките запаси " 2021-2027 година Това оповестиха от Дирекция " Регионална работа по заетостта " - Бургас, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

Срещите, проведени в цялата страна, ще имат за цел да стимулират за интензивно държание на пазара на труда стопански неактивните лица, без значение от тяхната възраст.

В рамките на дейностите по плана специалистите на Агенцията ще търсят ексцентрични подходи, с цел да доближат до евентуалните участници. Събитията ще бъдат ориентирани към стимулиране интензивността за търсене на работа и към информиране за разнообразните благоприятни условия за поддръжка за трудова реализация. Така хората, които не работят и не се образоват, ще могат да се срещнат с настоящите работни позиции в техните райони, както и с опциите за образование по специалност или за придобиване на основни умения. На прага на започващите пролетно-летни сезонни действия в туризма, строителството, селското стопанство и така нататък, те ще бъдат осведомени по какъв начин да се включат в краткосрочна или сезонна работа. Освен това на участниците в плана ще се дава информация и за предлаганите от Агенцията по заетостта услуги за поощряване на подвижността при търсене и започване на работа, стимулиране на предприемачеството и доста други.

Организаторите на акцията ще търсят контакт с работодатели, предлагащи свободни позиции, а също и с представители на локалните общности, които имат публичен престиж и могат да бъдат мотиватори за своите съграждани.

Така националната осведомителна акция " Да работиш (е) крепко! " продължава дейностите на Агенцията по заетостта, ориентирани както към стопански неактивните лица в страната, по този начин и към бизнеса, търсещ нов личен състав. 

В рамките на самодейността всички бюра по труда в страната ще проведат срещи през месец март. Графикът на събитията може да бъде открит на интернет страницата на Агенцията по заетостта, а при интерес, спомагателна информация ще бъде предоставяна и на място – в териториалните поделения на Агенция по заетостта.

Графикът за област Бургас е следният: 

-ДБТ - Бургас - на 29.03.2023 - гр.Средец, ул. " Васил Коларов " №65, сладкарница " Вкусотийки "

-ДБТ - Карнобат - на 29.03.2023 с. Екзарх Антимово - пред кметството, общ. Карнобат

-ДБТ - Бургас - на 28.03.2023 гр. Бургас, ж.к. " Меден рудник ", автобусна спирка " Петко Росен "

-ДБТ - Руен - на 28.03.2023 с. Руен, ул. " Първи май “ №11, ет. 3, Бизнес център

-ДБТ - Созопол - на 23.03.2023 гр. Созопол, ул. " Аполония “ № 31, ДБТ Созопол

-ДБТ - Айтос - на 22.03.2023 град Айтос, ул. " Филип Кутев " №36, пред Дирекция " Бюро по труда - Айтос "

-ДБТ - Созопол 21.03.2023 с. Варвара, ул. " Рене Шарон “ №20, в кметството

-ДБТ - Поморие 17.03.2023 с. Горица, кметство Горица.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР