С 11 отлични оценки премина първата предварителна кандидатстудентска сесия в

...
</TD
>С 11 отлични оценки премина първата предварителна кандидатстудентска сесия в
Коментари Харесай

11 отлични оценки на първия предварителен изпит в УХТ

С 11 отлични оценки мина първата предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Най-много работа имаше комисията по Химия и запазване на околната среда, защото ползата към този предмет беше максимален. Кандидат-студентите се показаха отлично, отличниците са шестима, а три от оценките на цялостни шестици, заяви зам.-ректорът по образователна активност проф. Георги Костов.

Според регламента за 60 минути претендентите дадоха отговор на 25 въпроса, а резултатите станаха ясни незабавно.

Желаещите да продължат образованието си в университета държаха още изпити по математика, по биология и по британски език. От тази година приемът с непознат език дава опция да се държат изпити по френски, съветски или немски език, по който се усещат най-добре готови, напомни зам.-ректорът.

Втората предварителна сесия ще се организира на 13 и 14 април, а от 25 март до 12 април ще се одобряват документите за явяване на изпитите.

Проф. Костов означи, че за място в УХТ претендентите с изключение на с оценки от приемните изпити, ще могат да се класират с оценките от матурите или от наложителния държавен изпит за придобиване на професионална подготовка в професионалните гимназии.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР