Революционна идея стадион Тодор Диев да се превърне в парк

...
</TD
>Революционна идея стадион Тодор Диев да се превърне в парк
Коментари Харесай

Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?

Революционна концепция стадион " Тодор Диев " да се трансформира в парк се стартира в общественото пространство през последните дни. Слухът става все по-упорит с наближаването на периода за ремонт на Бетонния мост и напредването на  пробива под гарата.

Заместник-кметът по строителство инж. заяви неотдавна за Plovdiv24.bg , за планиране на развръзките от южната страна на Бетонния мост. Документацията към момента не е подготвена.

" Коментира се опцията стадион " Тодор Диев " да не е на това място. Теренът може да се употребява за инфраструктура и други публични цели, да вземем за пример парк " - удостовери през днешния ден Пашов.

Вицекметът счита, че мъчно ще могат да се играят мачове на този стадион поради фрапантното нарастване на трафика след стартирането на двете връзки от центъра към регион " Южен ". Посочва като образец обстановката със стадион " Христо Ботев ",. 

Теренът на стадиона може да е за публично прилагане, защото по този начин или другояче следва уголемение на бул. " Македония ". Промените ще обиден павилионите по ул. " Димитър Талев " преди кръстовището с " Македония ". Сградата на някогашните хали на Кючука дружно с прилежащата територия няма да бъдат наранени, макар че попадат в траекторията на бъдещите пътни уреди. 

Предишният заместник-кмет по строителство обаче счита, че стадион " Тодор Диев " е с отлична и отзивчива локация освен за града, а и за регион " Южен " и може да се трансформира в прелестно спортно оборудване. 

Самият Пашов предлага да се изчака, с цел да се види какво ще предложат проектантите за бъдещите пътни развръзки. Пловдивчани остават в очакване дали  управниците ще решат да се бутне съществуваш стадион, с цел да се създадат две площадки за кучета, нагледно казано. Привържениците на " Спартак " пък са възмутени от вероятността това да се случи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР