Ремонт и цялостно обновяване на хуманитарната гимназия Свети Свети Кирил

...
</TD
>Ремонт и цялостно обновяване на хуманитарната гимназия Свети Свети Кирил
Коментари Харесай

Най-накрая: Дадоха старт на ремонта на Хуманитарната гимназия в Пловдив

Ремонт и изцяло възобновяване на филантропичната гимназия " Свети Свети Кирил и Методий " започва през днешния ден в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Начало на реставрационните дейности на най-старото учебно заведение в града под тепетата дадоха - кметът на регион " Централен " в наличието на министъра на културата, кмета, ръководителя на Общинския съвет, народни представители, общински съветници, началника на РИО родители, учители и възпитаници.

.

" Нашите деца заслужават освен нови технологии, само че и условия, в които да учат и да се развиват и да получат това, което заслужават. Ще осигурим и избрана сума от общинския бюджет за реставрацията на учебното заведение ", даде обещание кметът и пожела триумф на плана.

" Това е едно от сакралните места на град Пловдив, само че и за цяла България. Като се замислим, че тук, в това учебно заведение, Любен Каравелов е учил, че Васил Левски към този момент е мислил за революционната си организация, човек потръпва от силата и силата на това място. Това е люлката на хората, които са строили модерна България и е горделивост за Пловдив и за всички, които учат тук. Дано тук учат строителите на бъдеща България ", показа в словото си министърът на културата.

Ремонтните действия ще се правят от компания ВДХ. Вече е изработен оглед на място. След като се вдигне скелето, ще се обрушат компрометираните места на фасадата. Успоредно с това ще се направи снимане на прозорците, орнаментите и корнизите към тях, ще се демонтират декоративните детайли и ще се поръча дограмата.

Ремонтът ще трае 2 години. Това лято ще се работи извън, а идващото - вътре в самата постройка.

Обществената поръчка е за 13 милиона лв.. Администрацията на регион " Централен " има подписан контракт с Министерство на културата за 2.7 милиона лв..

Преди време съобщи, че ще е необходим спомагателен финансов запас и по тази причина ще се организират диалози с разнообразни министерства, както и с общината.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР