Регионалният природонаучен музей в Пловдив организира кръжок Млад стажант за

...
</TD
>Регионалният природонаучен музей в Пловдив организира кръжок Млад стажант за
Коментари Харесай

Природонаучният музей в Пловдив организира кръжок Млад стажант

Регионалният природонаучен музей в Пловдив провежда кръжок " Млад стажант " за деца от 5 -ти до 12- клас. Заниманията са платени. 

" Младшите стажанти, които се запишат за оповестения курс, ще вземат участие в поддръжката на живата експозиция на музея - аквариум, терариум, залата за пеперуди ". Това сподели в предаването " Цветовете на Пловдив “ на Радио " Фокус “ шефът на институцията Огнян Тодоров. " Като цяло те ще имат директен достъп до животните, ще видят по какъв начин се обслужват тези животни, с какво се хранят, ще поставят грижи за тях. Инициативата е просветителна, с цел да могат да придобият обич към животните и околната среда.

Учениците ще бъдат обучавани от два до четири часа всеки ден. " Мои сътрудници от другите отдели ще поемат тази група от деца, с цел да могат да им покажат по какъв начин се гледат животните, всяко едно с какво се храни, по какъв начин се обгрижват, по какъв начин се почистват ", добави Тодоров.

Курсът е заплатен, защото уредниците ще бъдат в допълнение натоверени, с цел да могат да обслужват стажантите.

Приходите остават за музея, все едно, че се таксуват с входни билети за посещаване.

" Но по този метод те ще могат да видят какво се случва зад кулисите на живата ни експозиция “, разясни Огнян Тодоров.

Целта е да се възпламени интереса на децата към животните, да станат те малко по-добри, да се научат да обичат животните, да не ги стресират, да не ги тормозят, добави шефът на музея.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР