Развитието на двустранните отношения между България и Германия в сферата

...
</TD
>Развитието на двустранните отношения между България и Германия в сферата
Коментари Харесай

Русе посрещна германски посланик

Развитието на двустранните връзки сред България и Германия в областта на стопанската система, образованието и културата разискаха регионалният шеф на Русе Данаил Ковачев и неговият заместител Георги Георгиев с изключителния и пълномощен дипломат на Федерална Република Германия в София Н. Пр. Ирене Планк.

По време на срещата Ковачев показа преимуществата на русенския район и уточни, че направените досега немски вложения в региона предизвикват стопанската система и подсигуряват нейния резистентен напредък. Той означи също по този начин, че Германия е измежду водещите търговски сътрудници на страната ни и изрази подготвеност за подпомагане при съдействието сред немски и български компании и институции, оповестяват от Областна администрация - Русе.

Припомняме, че по данни на Национален статистически институт износът на България към Германия през 2022 година се е нараснал с 29.1% по отношение на миналата 2021-а и възлиза на малко над 13 милиарда лева За същия интервал вносът също бележи растеж с 24.2% и се равнява на над 11.5 милиарда лева

Същевременно за първото полугодие на тази година износът на страната ни към Германия е малко над 8 милиарда лева " Участието в взаимни планове и начинания изрично ще окаже позитивно въздействие върху опциите за развиване на бизнес тук, а също ще насърчи повече немски компании да избират да влагат в региона. Създаването на сходен вид контакти и партньорства изрично открива нови вероятности и за двете страни “, показа Ковачев и акцентира, че районът има редица преимущества. Сред тях са положителната транспортна съгласуваност, както и развитата просветителна система, част от която е и Средното учебно заведение с преподаване на немски език " Фридрих Шилер “. За следващ път бе подчертана ролята на " Дойче шуле “ в подготовката на младежи, владеещи чудесно немския език.

В рамките на срещата бяха дискутирани въпроси по отношение на влизането на България в Еврозоната, нуждата от по-скорошно приемане на страната ни в Шенген, както и опциите за развиване на туризма и реализирането на взаимни културни мероприятия. Не на последно място Ковачев беседва с посланика на Германия по отношение на идното започване на построяването на автомагистрала сред Русе и Велико Търново, както и построяването на втори мост над река Дунав при Русе.

По време на визитата си при Ковачев Н. Пр. Ирене Планк бе съпроводена от ръководителя на отдел " Култура и връзки с медиите “ Дебора Лавал, Мила Илиева от същия отдел, както и от русенката Мариета Волф.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР